Last news in Fakti

31 Октомври, 2013 10:33 14 818 6

Най-бързата Panamera стана още по-мощна

  • porsche-
  • panamera-
  • turbo-
  • s

Porsche представи обновен вариант на своята най-бърза версия на луксозния хечбек Panamera Turbo S. Публичният дебют на този автомобил е насрочен за края на ноември и ще се състои в рамките на автосалона в Токио. От компанията вече показаха снимки и разкриха технологичните новости около модернизираната версия.

Промените по силовия тракт водят до повишаване на мощността. При модернизираната версия конските сили са с 20 повече, но динамичните характеристики остават същите. Мощността на 4.8-литровия V-образен осемцилиндров мотор нараства от 550 до 570 коня. Нови в агрегата са двата турбокомпресора, увеличено е налягането на впръскваното гориво, а буталата са от алуминиева сплав.

Обновената Panamera Turbo S ускорява от 0 до 100 км/ч  за 3.8 секунди, а максималната скорост е 308 км/ч. Външните отличия са свързани с нови предна и задна брони, въздухозаборници с увеличени размери, както и с различни диодни светлини. Мястото за регистрационния номер отзад е преместено на бронята

В списъка със стандартно оборудване влизат екстри като адаптивно окачване PASM с три варианта на настройка на твърдостта (Comfort, Sport и Sport Plus), система за контрол на векторната тяга PTV Plus. Налични и са и още куп по-дребни екстри, а нещо съществено за новата Panamera Turbo S са керамичните спирачки. От компанията все още на се посочили крайната цена на обновения модел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Iaroslav Stanchev

    4 1 Отговор
    Ох на батя,едно кръгче само искам да завъртя.

    Коментиран от #5

  • 2 лъчезар далев

    2 3 Отговор
    ама друг пат

    Коментиран от #4

  • 3 galaxy

    5 1 Отговор
    Страхотно Бижу! Е това е колата.
  • 4 Iaroslav Stanchev

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "лъчезар далев":

    Еееее,Лъчезаре,как можа,ти направо ме уби с кривата лопата. Ми ще се надявам тогава,след 10-15 години да я намеря в някоя авто къща,"ноф фнос",на реални 120000 км.
  • 5 Симеон Тасев

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Iaroslav Stanchev":

    иская ли едно кръгче ей са ще ти изрежа от картон
    голем си немаш равен
  • 6 Тодор Колев

    1 1 Отговор
    Панамерата превъзхожда по автомобилни качества всички луксозни лимузини.