Last news in Fakti

1 Ноември, 2013 08:40 15 991 7

Виждали ли сте състезателен Defender?

  • land rover-
  • defender-
  • bowler motorsport

 

Британската компания Bowler Motorsport съвместно с марката Land Rover подготвя ново рали състезание, като в него ще участват доработени автомобили Land Rover Defender. Серията от надпревари ще се състои следващата година във Великобритания, а за целта вече са подготвени 15 високопроходими автомобила.
 
Състезателните Defender-и са от т.нар. къса база и разполагат с 2.2-литрови четирицилиндрови дизелови двигатели. Мощността на агрегатите е увеличена от 122 на 170 конски сили, а пиковият въртящ момент - от 360 на 450 Нм. Автомобилите ще се доработват само от Bowler и други Defender-и няма да могат да участват.
Състезателните високопроходими автомобили са оборудвани с допълнителна защита на праговете, предната част и пода, като окачването също е изцяло преработено. Пружините и амортисьорите са спортни, а джантите - усилени лети с размер 18 цола. Гумите също са специална изработка от Kumho.
 
Въпреки всички доработки състезателните Defender-и ще могат да се използват и по "цивилната" пътна мрежа, като заедно с това, съответстват на всички изисквания на FIA. Така състезателните високопроходими автомобили ще могат да участват и в други официални надпревари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PROFESIONALISTA

    3 2 Отговор
    "Автомобилите ще се доработват само от Bowler и други Defender-и няма да могат да участват."- Т.Е. ТОВА СИ Е ЕДНО ТЯХНО РЕКЛАМНО ШОУ.
  • 2 Васил Димов

    0 0 Отговор
    Страх ги е някой ръждив кошляк да не ги направи за срам.
  • 3 Panayot Tiholov

    0 0 Отговор
    vijda li sme http://www.youtube.com/watch?v=QF80q9jmaC0
  • 4 Panayot Tiholov

    0 0 Отговор
    5000cc V8 300 bhp

    Коментиран от #5

  • 5 Руснака Руския

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Panayot Tiholov":

    4 азбаца и 3 снимки! страхотна статия!
  • 6 Руснака Руския

    0 0 Отговор
    и заглавие - Виждали ли сте състезателен Дефендър? Не, не съм! след като прочетох статията - пак ще отговоря НЕ!
  • 7 Iaroslav Stanchev

    0 0 Отговор
    Навремето бях гледал едно предаване Мотоавангард,което го водеше Аспарух Минчев.Та в една от сериите тестваше Ленд Ровер Дифендър.Запомнил съм му думите-това е ударо,водо и идиотоустойчов автомобил.Щом издържа в ръчичките на родната полиция,значи става.