Last news in Fakti

19 Декември, 2023 11:51 2 867 7

Nissan Ariya е първият електрически автомобил, който пътува от Северния до Южния полюс

  • nissan-
  • ariya-
  • електромобил

Двойка измина разстоянието от 30 хиляди километра

Nissan Ariya е първият електрически автомобил, който пътува от Северния до Южния полюс - 1

Nissan Ariya постигна забележително постижение като първия електрически автомобил, който преминава от Северния до Южния полюс. В продължение на десет месеца съпруг и съпруга предприеха пътуване с дължина 18 641 мили (30 000 км), като започнаха от Северния полюс. Този важен етап бележи първия път, в който електрически автомобил, завършва такова дълго пътуване.

Пътуването, инициирано от семейство Рамзи, включваше щателно планиране от 2017 г. насам, след предишната им експедиция с Nissan Leaf на разстояние 6 214 мили (10 000 км) за Монголското рали. Използваният за тази експедиция Nissan Ariya е претърпял модификации за справяне с екстремни терени, като се отличава с друго окачване и 39-инчови гуми BF Goodrich с по-широки калници.

Въпреки предизвикателните условия Nissan подчертава, че "няма модификации по задвижващия агрегат или батерията". Макар че подробностите за опита със зареждането на автомобила не бяха широко обсъждани, Рамзи споделиха в Instagram, че могат да зареждат Ariya навсякъде, където има електричество и подходящ контакт, дори ако това означава да се свържат с отдалечена тоалетна и да прекарат кабел през прозореца. Освен това са използвали слънчеви панели и разтегателна вятърна турбина по време на периодите далеч от цивилизацията.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ха ха ха

    9 4 Отговор
    Да бе повярвахме им:
    могат да зареждат Ariya навсякъде, където има електричество и подходящ контакт, дори ако това означава да се свържат с отдалечена тоалетна и да прекарат кабел през прозореца. Освен това са използвали слънчеви панели и разтегателна вятърна турбина
  • 3 Лов на шарани

    4 5 Отговор
    Рекламата може да покаже че са пътували от Марс до Венера.
  • 4 ПРОМИТ МОЗЪК

    3 5 Отговор
    БЕЗ ТЕСЛА СИ НИКОЙ! КИБЕРКАМИОНЪТ ПРИЛИЧА НА НЕРЕНДЪРНАТА ЧАСТ ОТ ИГРА ИЛИ НА ЛАРА КРОФТ ОТ ТОМБ РАЙДЪР 1 С ТРИЪГЪЛНИТЕ О О НО ЗА ТОВА Е НАЙ-ДОБРИЯ! ЕЛЪН МЪСК БОГ - САМО ЗА 40 БОНА ГО ДАВА
  • 5 Реално

    12 1 Отговор
    На 31-то Токийско изложение 1995г. е представена първата в света кола с литиева батерия - Nissan Prairie Joy EV, след което същата служи безпроблемно 6 години в японската база на Северния полюс (Ny-Alesund, Svalbard) като доказателство, че това са най-надеждните коли в екстремни условия: работят безотказно в екстремен студ, наводнения, пресечен терен, вулканичен прах и мн.др.

    Коментиран от #6

  • 6 монтьор

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Реално":

    На това няма какво да му се счупи. Даже крушки на фаровете не изгаря.
  • 7 Бен тен

    6 1 Отговор
    Това трябва да е фалшива новина , защото според нашите специалисти от форумите , електрическите коли не могат да се движат при отрицателни температури.