Last news in Fakti

20 Декември, 2023 11:09 1 790 5

VW Group също приема стандарта на Tesla

  • vw-
  • vw group-
  • зареждане-
  • tesla

Мярката засяга само Северна Америка

VW Group също приема стандарта на Tesla - 1

Volkswagen Group обяви решението си да приеме Северноамериканския стандарт за зареждане (NACS) за своите марки от 2025 г. нататък. Този стратегически ход означава, че автомобилите на Audi, Porsche, Scout и Volkswagen, предназначени за северноамериканския пазар, ще разполагат с порта, проектиран от Tesla.

Въпреки че конкретни подробности относно този преход ще бъдат разкрити в близко бъдеще, Volkswagen подчерта ангажимента си да подобри опита при зареждане чрез възприемане на отворени стандарти и оперативна съвместимост. Съществуващите собственици, които понастоящем използват комбинираната система за зареждане (CCS), ще продължат да използват сегашните си настройки, но марките активно проучват възможностите за разработване на адаптери. Тези адаптери имат за цел да улеснят зареждането на съществуващите превозни средства на станциите за зареждане NACS, като осигурят мост между старите и новите стандарти.

Ребека Тинучи, старши директор "Зареждане" в Tesla, изрази ентусиазъм относно ангажимента на Volkswagen Group, подчертавайки значението на това, че почти всички големи автомобилни производители се обединяват около обща визия за подобряване на опита при зареждане за всички водачи на електрически превозни средства. Тинучи подчерта трансформиращия характер на това развитие, като отбеляза, че в началото на годината NACS е била считана за нещо повече от визионерска концепция.

Собствениците на автомобили на Volkswagen Group могат да очакват достъп до повече от 15 000 зарядни станции. Това е добра новина, но те ще бъдат претъпкани, тъй като в близко бъдеще почти всеки автомобилен производител ще има достъп до мрежата Supercharger.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПРОМИТ МОЗЪК

    0 3 Отговор
    ОБРАХ РОДИТЕЛИТЕ СИ ЗА ДА СЪБЕРА ЗА ПЪРВА ВНОСКА ЗА ТЕСЛА - ДОБРА ИНВЕСТИЦИЯ Е

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Име

    4 0 Отговор
    И в Европа трябва да въведем стандарта на Тесла! Доста по надежден, елегантен порт от компания, която постоянно развива своята инфраструктура. Също така няма как да не се спомене и бъдещите станции на Тесла, които ще зареждат камионите им, че дори и пикапът.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.