Last news in Fakti

18 Януари, 2024 15:28 2 307 2

Renault подготвя нов кросоувър в конкурентен сегмент

  • renault-
  • captur-
  • grand captur

Grand Captur ще се появи през тази година

Renault подготвя нов кросоувър в конкурентен сегмент - 1

Тази година се очертава натоварена за Renault, след като на компанията предстои дългоочакваното представяне на електрическия модел 5. Заедно с това ще видим и Captur, който не само ще претърпи само фейслифт, но и потенциално представяне на по-голям брат. Вътрешно известен като XL-Captur или Grand Captur, новият модел с кодово име DJB има за цел да запълни празнината между стандартния Captur и по-големия Austral.

Според слуховете Grand Captur ще бъде дълъг около 4,40 м и ще се конкурира с Nissan Qashqai и Kia Niro. Стратегията на Renault включва Grand Captur да замени версията на Mégane с двигател с вътрешно горене, която се очаква да бъде изведена от употреба. Електрическият Mégane E-Tech, който е по-малък, оставя място за Grand Captur, за да предложи по-солидна и просторна алтернатива.

Изграден върху платформата CMF-B HS, споделена със стандартния Captur, Grand Captur вероятно ще включва най-новите дизайнерски елементи на Renault, включително вертикални LED фарове, вдъхновени от фейслифта на Clio, и елегантна радиаторна решетка, напомняща на Rafale.

Що се отнася до опциите за двигатели, очаква се Grand Captur да споделя задвижващите агрегати, налични в гамата Captur. Това би могло да включва 1,3 турбокомпресор с мощност 140 к.с., 1,6 пълен хибрид с мощност 143 к.с. и 1,6 plug-in хибрид с мощност 159 к.с. Включването на бензиновия двигател 1,0 турбо и двигателя на газ остава несигурно, в зависимост от пригодността им за по-големия модел Grand Captur.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мое мнение

    2 5 Отговор
    Renault подготвя нов кросоувър с двигател 1.0 на бензин ....Леле...имам косачка с двигател 1.0 ....Нарочно съсипват колите с ДВГ за да се откажем от тях и да преминем на електрически миксери.

    Коментиран от #2

  • 2 Дфен

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мое мнение":

    Леле какви глупости си написал защо не гледаш лампов телевизор или не се возиш на каляска.