Last news in Fakti

22 Януари, 2024 14:58 2 507 0

Seat ще продължи с автомобилите, компанията планира нов малък модел

  • seat-
  • vw-
  • volkswagen-
  • tarraco-
  • leon

Това бе потвърдено от шефа на компанията за Великобритания

Seat ще продължи с автомобилите, компанията планира нов малък модел - 1

Seat може да продължи присъствието си в автомобилната индустрия, като потенциално се превърне в entry-level марка в рамките на VW Group. Противно на по-ранните доклади, които предполагаха преминаване към решения за мобилност, се твърди, че Seat работи по актуализирани версии на съществуващата си гама и по бюджетен градски електромобил, който споделя платформата си с предстоящия VW ID.1.Първоначалните опасения възникнаха през септември 2023 г., когато главният изпълнителен директор на VW Group Томас Шефер предположи, че "бъдещето на Seat е Cupra".Въпреки рентабилността на премиум моделите на Cupra в сравнение с аналозите с марката Seat, последните събития подсказват, че ролята на Seat може да е по-продължителна от първоначално предвидената.

Положителните новини за любителите на Seat идват от Маркус Госен, директор на марките Seat и Cupra в региона на Обединеното кралство. В разговор с Autocar Госен потвърди плановете на Seat да има автомобил през следващите пет години, подчертавайки ролята на марката като начален вариант за VW Group. Въпреки че към момента няма официално изявление за електрически автомобил с батерии с марката Seat, Госен намекна за тази възможност, споменавайки: "Винаги има място за мечти".Тези мечти се въртят около достъпен електромобил на Seat, споделящ основите си с очаквания VW ID.1, чието производство е планирано за 2026 г.

Преди това разкритие се смяташе, че Seat се фокусира върху електрически скутери и четириколесен, който да се конкурира със Citroen Ami. Потенциалът за достъпен електромобил, вдъхновен от прекратения Seat Mii Electric, може да позиционира Seat като най-бюджетната опция в електрическото портфолио на VW Group.

В допълнение към амбициите за електрически автомобили, Seat възнамерява да поддържа своите модели с двигатели с вътрешно горене в крак с времето с различни фейслифтове. Шпионски фотографи са заснели прототипи на Seat Leon със стил, повлиян от Cupra, което показва предстоящи актуализации. Освеженият компактен хечбек вероятно ще последва пускането на фейслифта на VW Golf, включвайки технологични и механични подобрения.

Макар че гамата на Seat включва модели като Ateca, Ibiza, Arona и базирания на Kodiaq Taracco, все още не е сигурно кои модели ще получат обновления, докато евентуалният преход към изцяло електрическа ера в Европа не наложи спирането им.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА