Last news in Fakti

24 Януари, 2024 14:50 3 078 12

Ето колко струва у нас най-луксозният електрически Mercedes (БГ ЦЕНИ)

  • mercedes-
  • maybach-
  • eqs-
  • eqs suv

Maybach EQS SUV започва от 368 хиляди лева

Ето колко струва у нас най-луксозният електрически Mercedes (БГ ЦЕНИ) - 1

На автомобилното изложение в Шанхай през април месец 2023 година, дебютира серийният SUV EQS 680 - най-мощната, луксозна и скъпа версия на EQS SUV, който ще стане част от гамата на Mercedes-Maybach.

Външността се отличава с двуцветната каросерия и емблеми Maybach на задните колони. Въпреки че визуалните промени са сравнително малки, по-големите различия са фокусирани върху мощността и динамичните характеристики на превозното средство. Електрическият силов тракт на Mercedes-Maybach EQS 680 развива впечатляваща мощност от 658 конски сили, в сравнение с 544 конски сили при стандартната версия на EQS SUV. Този електрически вариант бързо достига до 100 километра в час, ускорявайки се за 4.4 секунди, което е подобрение спрямо 4.6 секунди за конвенционалния EQS SUV. Eдно зареждане на батерията е достатъчно за 600 километра пробег.

Обърнато е обаче повече внимание на интериорния дизайн. Тук са предвидени и довършителни работи с висококачествена кожа, и дървен фурнир, както и различно амбиентно осветление, състоящо се от 253 светодиода - 64 нюанса и индивидуално управление.

Задните седалки са отделни, всяка регулируема във всички възможни посоки и оборудвана с отопление (включително областта на врата и раменете), вентилация и масаж. Предлагат се като опция 11.6-инчови екрани за пътниците на втория ред и вграден мини хладилник за бутилки.

За да се осигури повече комфорт за пътниците, задните седалки са преместени назад в сравнение с обикновения EQS SUV, жертвайки капацитета на багажника: Този на Maybach има обем от 440 литра срещу 645 за стандартния EQS SUV. Налични са още екстри, като въздушно окачване, напълно контролирано шаси (задните колела могат да се завъртят до 4.5 градуса) и аудиосистема Burmester с петнадесет високоговорителя.

От скоро моделът се предлага и на българския пазар, където най-евтината модификация започва от 368 400 лева или с над 125 хиляди лева повече от стандартния модел. Тази цена може да бъде увеличена с над 72 хиляди лева при добавяне на Night Series опцията и прилежащите с нея екстри. Допълнително може да добавите бяла кожа на стойност 30 хиляди лева, както и двуцветната боя за 42 хиляди лева. Ако разгледате конфигуратора може да откриете още опции на стойност около 15 хиляди лева, които увеличават общата сума до малко под 600 хиляди лева.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И Мерса не е това което беше

    23 3 Отговор
    Безумието на зелените терористи стигна нови върхове-и това инфо и цените са доказателство за думие ми...
  • 2 Стилян

    26 3 Отговор
    Толкова пари за един трошляк.
  • 3 Край

    20 2 Отговор
    Немска ел. кола?! Ко? Не!
  • 4 въпрос

    15 0 Отговор
    а защо този тролей се казва 680 - защото "конските сили" са 544 - 658 ? А когато се амортизира генератора колко ще бъдат ? Ще се преименува модела като навърши 5 / 10 год ? на 320 ?

    Коментиран от #9

  • 5 Лесно е

    14 4 Отговор
    Мерцедес са никой - от горе им наредиха да закрият 80 представителства за начало ( вкл. и главното им ) за да ги предложат наготово на тесла, за да може да развият ел. индустрията си с много по-бързи темпове, отколкото ако тепърва ще трябва да се строят такива представителства, производствени бази и т.н. - директно подаряват всичко наготово за да може краварите да се наложат и в Европа, понеже ЕС изпълнява US поръчки, без изобщо да се интересува, че понякога заповедите , които изпълняват са суицидни и нарушаващи правата на човека. Евростандартите тука в кравария ги няма - там всичко пуши и замърсява свободно, за да можем ние тук да бъдем тъпчени и използвани единствено да им пълниме касичките. Купувайте си още тесли - помогнете на истинските брандове да умрат. И без това вече има план , който се изпълнява...

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 минзухар

    8 2 Отговор
    Язе карам Тойоти на бензин
  • 8 Знайко

    6 0 Отговор
    бяла кожа за 30000 лв
    не е ли малко ту мач като за кожа?

    Коментиран от #11

  • 9 3-фазния

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "въпрос":

    По-добре да не кажеш нищо, отколкото да кажеш нищо.
    Какъв генератор те гони? Ротор-статор, триене няма. Електромагнитни силови полета. След 4 млн.км IPM-SynRM мотора дава същата изходна мощност. По-добро досега не е измислено.
  • 10 Сиромах

    3 2 Отговор
    Не, че им пука на Мерцедес за моето мнение, но снимката на интериора ми навява усещане за кич и някакъв пошъл "ретро футуризъм" (ако има такава дума), а не за класа и стил.

    Коментиран от #12

  • 11 Смешно

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Знайко":

    понеже 42000лв. за боя е малко ли?
  • 12 Смешно

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Сиромах":

    Много точно. Изключително кичозни интериори имат Мерцедес! Отдавна го казвам това.