Last news in Fakti

6 Март, 2024 11:28 1 577 6

Пореден „удар“ по фабриката на Tesla в Германия

  • tesla-
  • германия-
  • завод-
  • фабрика

Заводът остава затворен поне за седмица

Пореден „удар“ по фабриката на Tesla в Германия - 1

Неотдавнашното прекъсване на работата в завода за автомобили на Tesla край Берлин, в резултат на предполагаем палеж, предизвика шок в автомобилната индустрия и породи опасения относно сигурността и стабилността на работата. Инцидентът, който доведе до значително прекъсване на електрозахранването в региона, принуди Tesla да спре временно производството, като засегна хиляди служители и повдигна въпроси за уязвимостта на критичната инфраструктура.

Сред последиците от атаката ръководителят на завода на Tesla Андре Тиериг изрази несигурност относно сроковете за възобновяване на производството, като се позова на необходимостта от възстановяване на електрозахранването от страна на доставчика на електроенергия. Удълженото спиране на дейността подчерта логистичните предизвикателства, пред които са изправени мащабните производствени съоръжения при смекчаване на непредвидени прекъсвания, като подчерта значението на надеждните планове за действие при извънредни ситуации и мерките за сигурност.

Илон Мъск, известен с откровеността си в социалните медии, осъди инцидента, като обяви извършителите за заблудени или за такива, които преследват скрити цели, противоречащи на екологичните. Неговите забележки подчертават по-широките последици от нападението, като засягат деликатния баланс между екологичния активизъм и осигуряването на непрекъснатост на устойчивите промишлени практики.

Междувременно министърът на икономиката на Бранденбург, Йорг Щайнбах, повтори чувствата на Мъск, описвайки предполагаемия палеж като имащ "терористични белези" поради мащабното му въздействие върху основни услуги, включително здравеопазването и комуналните услуги за населението. Сериозността на ситуацията предизвика мащабно разследване от страна на бранденбургската полиция, която използва ресурси като хеликоптери, дронове и кучета, за да установи обстоятелствата около палежа.

След инцидента организация, известна като Volcano Group, пое отговорност за деянието, като го определи като символичен жест срещу възприемания екологичен отпечатък на Tesla. Действията им обаче предизвикаха критики от страна на местни активисти и групи за защита на правата на човека, които подчертават значението на мирния протест и диалога при решаването на проблемите на околната среда.

Инцидентът разпали отново дебатите около плановете за разширяване на завода на Tesla и взаимодействието ѝ с местните общности и заинтересованите страни в областта на околната среда. Неотдавнашното напрежение достигна кулминацията си в необвързващ референдум, на който жителите изразиха опасения относно предложеното разширяване на Tesla, позовавайки се на опасения за въздействието върху околната среда и изхвърлянето на отпадъчни води.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДаГо

    3 5 Отговор
    Да го бяха направили в България, хем по-евтин тока, хем нали с машини работят - не им трябват толкова хора... немците само сечено им правят, в крайна сметка се опитват да откраднат технологии и да го затрият, това са немците: дребни душици, които се мислят за умни.
  • 2 тъй шъй

    12 4 Отговор
    Може да пренастройват линиите за производство на хибриди и двг. Че тази работа с батерийните коли нещо не се получи. Така правят всички, защо Тесла да не следват тренда.
  • 3 Гост

    13 3 Отговор
    Теслю, адреналинката - електричка твърдеше че Тесла в Гига Берлин сами ще си произвеждат електроенергия екологично с фотоволтаици на покрива.Още една опорка се оказа неверна.

    Коментиран от #4

  • 4 МаДа

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    А през ноща ще спират фабриката и всяка сутрин ще почват наново.
    Мноо безаналогово...се опитваш да мислиш.

    Коментиран от #6

  • 5 Енергетик

    6 0 Отговор
    Докато няма ток, фотоволтаиците не работят, защото инверторът следи мрежовата честота. Веднага спира работа, ако тока спре, за да не убие аварийната група, която отстранява проблема.
  • 6 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "МаДа":

    Адреналинката - електричка твърдеше че излишния ток ще се съхранява в батерии за през нощта.