Last news in Fakti

11 Март, 2024 10:59 2 008 4

Промяна в плана – Mercedes ще продължи да произвежда компактни коли с ДВГ

  • mercedes-
  • a-klasse-
  • европа

По план A-Klasse не трябваше да се сглобява след 2024-та

Промяна в плана – Mercedes ще продължи да произвежда компактни коли с ДВГ - 1

Преди време Mercedes-Benz обяви амбициозни планове хибридите и електрическите превозни средства да съставляват 50% от продажбите на компанията до 2025 г. Тази цел обаче изглежда малко вероятно да бъде постигната, тъй като новата цел за 2024 г. е по-скромните 21% от общите доставки. В резултат на това германската луксозна марка реши да не преустановява производството на най-евтиния си бензинов автомобил през тази година.

Първоначално беше предвидено А-Klasse да бъде изведена от употреба през 2024 г., но сега производството ѝ е удължено поне до 2026 г., както съобщава Autocar. Главният изпълнителен директор на Mercedes Ола Калениус наскоро призна, че постигането на ценови паритет между автомобилите с двигатели с вътрешно горене и електрическите модели все още е "на много години разстояние", като отдаде това на забележимата разлика в цените на традиционните автомобили с двигатели с вътрешно горене и електрическите превозни средства.

Понастоящем Mercedes-Benz разработва нова гама компактни автомобили, които ще продължат да бъдат оборудвани с двигатели с вътрешно горене. Модели като CLA, CLA Shooting Brake, GLA и GLB ще бъдат заменени с новоразработена платформа MMA, способна да побира както двигатели на бензин, така и изцяло електрически задвижвания. Все още обаче няма потвърждение относно обновяването на хечбека A-Klasse, седана A-Klasse и минивана B-Klasse. Въпреки това плановете за SUV "Little G", базиран на тази нова архитектура, са в ход.

В перспектива Mercedes предвижда, че до 2030 г. плъг-ин хибридите и електромобилите ще съставляват до 50% от общите доставки на компанията. Това бележи значителна промяна в сравнение с предишните прогнози, които предполагаха пълна електрификация на някои пазари до края на десетилетието. С тези ревизирани цели изглежда, че Mercedes възнамерява да продължи да произвежда бензинови автомобили и през 2030 г. в отговор на по-бавното от очакваното възприемане на електромобилите.

В документ, адресиран до инвеститорите, автомобилният производител от Щутгарт потвърждава ангажимента си за окончателно преминаване изцяло към електрически превозни средства, но признава, че темпото на тази трансформация ще се диктува от предпочитанията на клиентите и пазарните условия. Ето защо, ако през 2031 г. потребителите все още изискват бензинови автомобили с емблематичната трилъчева звезда, Mercedes-Benz ще продължи да ги предлага.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 0 Отговор
    "Близкото бъдеще" не е толкова БЛИЗКО ‼️
  • 2 асдасдса

    5 2 Отговор
    електрокарите са добри, но още им е рано.
  • 3 Ти да видиш

    13 0 Отговор
    Абе май почнаха да се освестяват един по един!🤣
  • 4 555

    0 0 Отговор
    Изтрезняха , 1: 0 за ДВГ 👋