Last news in Fakti

12 Март, 2024 16:27 4 160 2

Снимаха новата най-голяма Dacia в сериен вид (ВИДЕО)

  • dacia-
  • duster-
  • bigster

По-големият брат на Duster ще бъде показан по-късно тази година

Снимаха новата най-голяма Dacia в сериен вид (ВИДЕО) - 1

Серийната версия на концептуалния Dacia Bigster изглежда е близо до пускането си на пазара, за което свидетелстват забелязаните прототипи, тествани със серийни панели по обществените пътища. Кадрите показват напреднала разработка и предполагат, че автомобилът е близо до своя дебют.

Първоначално представен като концептуален автомобил през януари 2021 г., Bigster Concept послужи като предварителен вариант на новото поколение на Dacia Duster. Серийната версия на Bigster, която запазва името си, по същество ще бъде удължена версия на новия Duster, но с отличителни характеристики.

Очаква се Bigster да бъде дълъг около 4,60 м в сравнение с 4,34 м на Duster, ще предлага допълнително вътрешно пространство и ще принадлежи към сегмент C. В него ще могат да се настаняват до седем пътници в сравнение с петимата в Duster.

По отношение на материалите и дизайна Bigster ще се отличава с екологични елементи в интериора и каросерията си, с компоненти от рециклирана пластмаса и здрава, трезва естетика, лишена от имитации на хром или алуминий. Позициониран като флагмански модел на Dacia, Bigster ще се базира на платформата CMF-B на Renault Nissan Group, която позволява използването както на конвенционални, така и на хибридни задвижвания.

Пазарната премиера на Dacia Bigster се очаква през 2025 г., първоначално в Европа. Очаква се серийната версия да запази голяма част от дизайнерския език на новия Duster, като същевременно предложи по-голямо вътрешно пространство. Представянето на Bigster е планирано за края на 2024 г., след като в шоурумите се появят новите Duster и Dacia Spring.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Тръцстер

    1 0 Отговор
    Направена от рециклирани капачки и с мотор 0.6 ще е най-добрата на пазара за скромните 65-70 бона.

    Симфония от хлоп троп на пластмаса 😊