Last news in Fakti

18 Юни, 2024 07:17 3 134 15

Koenigsegg забрани на собствениците на Jesko да шофират

  • koenigsegg-
  • jesko-
  • пожар

Предупреждението е след инцидента в Гърция

Koenigsegg забрани на собствениците на Jesko да шофират - 1

Както вчера ви споделихме, Koenigsegg Jesko изгоря до основи в Гърция, а сега от компанията издадоха предупреждение до всички собственици на суперколата.

Докато тече разследването, шведският автомобилен производител предприема решителни действия, за да гарантира безопасността на своите клиенти.

Според Egg Registry Koenigsegg е изпратил имейл до всички собственици на Jesko, в който ги призовава да паркират временно автомобилите си, докато се установи причината за пожара. Тази превантивна мярка подчертава ангажимента на компанията да дава приоритет на безопасността на своите водачи.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какво има да разследват

    12 3 Отговор
    Както винаги при пожар на електрокар, причината е батерията. Трябва да ги забранят тези недоразумения. Или поне да забранят да паркират на закрити и подземни паркинги и да се качват на фериботи.

    Коментиран от #3

  • 2 карчи

    24 0 Отговор
    Плащаш 4 милиона и ти казват "не става за каране брат, слагай я във витрината" 😅
    Богатите също плачат😂
  • 3 карчи

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Какво има да разследват":

    Аве тази е от най-бензиновите, даже с 85-ца бензин дава, към 1600 коня, другаде е заровено кучето в тоз бутик😉

    Коментиран от #5

  • 4 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    10 2 Отговор
    Ха така, дават 5 куфара с пари за тези пластмасови играчки,
    после им забраняват да ги карат...

    Коментиран от #15

  • 5 Бъркаш

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "карчи":

    Никой да може да ме убеди че това не е електромобил. Бензиновите автомобили не горят. Ти да си чувал и виждал по новините за изгорял бензинов автомобил? Всички новини са пълни с пожари на електромобили.

    Коментиран от #8, #13

  • 6 Абе, то

    9 0 Отговор
    причината е ясна, собственика е сложил газова и затова се е запалил...
  • 7 Пилотът Гошу

    2 0 Отговор
    Ганев, Ганев…. В главата ти е пълна каша …. Били забранили… после пък били предупредили и накрая призовали …. За теб информирането, предупреждението и забраната явно са едно и също …. Няма как да забраниш на когото и да било да ползва закупения автомобил, можеш да го уведомиш за проблема.
  • 8 Пилотът Гошу

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Бъркаш":

    Естествено, че горят, малко ли ферарита, ламбота и макларъни са се палили и се палят? Колата в Гърция се пали по време на състезание.
    Тук не става въпрос за гламавия проблем на електрокарите, дето се палят както си седят на паркинга…

    Коментиран от #9

  • 9 Льо ман

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Пилотът Гошу":

    В какво състезание се е запалил този автомобил за 4 милиона долара? Колко е бил наградния фонд за да си заслужава?

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Пилотът Гошу

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Льо ман":

    Статията за запаления Йеско в Гърция е под тази. "Състезанието" е в заглавието. Предполагам нещо частно. В официални състезания ясно, че няма как да е. Може да имат предвид и гонка... Нали знаеш тук как пишат статиите...
  • 11 Пилотът Гошу

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Льо ман":

    Между другото под гръцкото видео в ЮТ не пише нищо и за гонка. Отстрани след Йеско в пламъци има спрени МБ и 911. Не виждам с кого и гонка би имало... Явно се е запалила на магистралата. Не ѝ трябва много... Бензинопровод и жега в отсека отзад ... После бързо става.
  • 12 Мексо

    1 1 Отговор
    Автомобилите с централно или задно разположен двигател се палят много по лесно от такива с предно разположен мотор. Причините са много но най вече трудно отвеждане на жегата. За да генерира тази огромна мощност температурата в двигателния отсек е адска. При екстремно каране турбини колектори генерация спирачки всичко работи на ръба на запалването. Ако е била форсирана и се наложи да намали или спре без адекватно обдухване на отсека става много топло. Един изпуснал семеринг или О-ринг и маслото или бензина директно залива нажежените до червено колектори. Много често противопожарната система дава малко време. Колкото пилота да напусне горящия ковчег.
  • 13 Паникатак психопатка

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бъркаш":

    Макларън Сена ги бяха спрели всичките докато открият, че имат фабричен дефект със захващането на бензинопровода. 4 бройки изгоряха ей така, за тоя дето дуа платната.

    Коментиран от #14

  • 14 Иван Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Паникатак психопатка":

    Ламборджини Авентадор също много често се палят. Не зная причината, но с видео регистраторите от лявата част на двигателя тръгва огънят.
  • 15 СЗО

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бойкот на алчните от О.Л.Х.":

    Не само че им забраняват да карат, ами и ги будалкат че е за тяхно добро.