Last news in Fakti

27 Февруари, 2014 09:49 19 769 11

Най-добрите автомобили според Playboy

  • playboy-
  • кола на годината-
  • jaguar-
  • f-type

Световноизвестното мъжко списание Playboy състави традиционната си класация за най-добър автомобил на годината. Победител в конкурса стана Jaguar F-Type, който беше избран заради собствен стил, отлични динамични характеристики и заради уникалното си съответствие с идеологията на марката.

Световната премиера на роудстъра F-Type се състоя през септември 2012-а в Париж. Година по-късно беше представена и версията купе. Базовият мотор е трилитров компресорен шестак с мощност 340 конски сили, а топверсията е снабдена с петлитров V8 мотор с механичен компресор, който разполага с ресурс от 550 коня. Освен този автомобил хората от Playboy обявиха и най-добрите коли в още четири категории.

Най-добър спортен автомобил

Победител - Chevrolet Corvette Stingray. Призьори - Aston Martin V12 Vantage S, SRT Viper, Porsche Cayman.

Най-добър седан

Победител - Mercedes-Benz CLA 250. Призьори - Cadillac CTS, Audi RS7, Mazda3.

Най-добър "зелен" автомобил

Победител - Honda Accord Hybrid. Призьори - BMW i3, Tesla Model S, Chevrolet Cruze Diesel.

Най-добър всъдеход

Победител - Range Rover Sport. Призьори - BMW X5 и Subaru Forester.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 skier

    0 4 Отговор
    не съм съгласен с Ягуара, иначе другите са ОК
  • 2 Никой

    1 3 Отговор
    Ягуарчето е яка кола и изглежда страхотно, но "зелен автомобил" хибрид пред Tesla S, която е пълна ел. кола??? Звучи ми нелепо голям хибриден автомобил да е по-зелен от Теслата..
  • 3 кондофри иванов

    3 3 Отговор
    Е каква е тази глупост Honda Accord Hybrid по зелен автомобил от Tesla Model S. Как ги правят тия класации не знам, а при спортните автомобили Chevrolet Corvette Stingray да е победител, малко се съмнява. Тия сигурно Ferrari го имат за семеен автомобил.

    Коментиран от #4

  • 4 Никой

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "кондофри иванов":

    Здраво подкупени класации.

    Коментиран от #5

  • 5 The Bear

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Никой":

    Ако ги правят плеймейтки, не е нужно да са подкупени - те просто са си нелепи:))) В смисъла в който ние разумните фенове на автомобилите схващаме понятието "зелен" - да - Тесла модел ЕС е най-зеления, но току виж са им показали на момите някоя хонда в зелен цвят - логично да я приемат за най-зелената, а червената Тесла - за най-червената:)). И за спортен автомобил и за седан на годината не съм съгласен с класациите.
  • 6 Maurice

    1 1 Отговор
    Ами защо Хонда да не е най-добър зелен автомобил. Не се говори за най-зелен, а най-добър зелен. По същата логика Корвет не е най-мощния спортен автомобил, нито Роувъра е най-проходим, но и двете печелят. Просто вие сте много далеч от истината и тези коли ще ги гледате само на снимки в нета, а онези "прости" пеймейтки и други американски читатели на Плейбой ще си ги сменят точно тези коли през няколко месеца. Кажи му българин и повече не го обиждай. А този КСХГАГОИУТХПБВП сигурно цял живот Ферари е карал и знае, коя е най-добрата спортна кола!
    П.с. Мечката, все пак тази класация е американска. Корвет си е икона и няма как да изберат Опел Аскона GSI пред него.

    Коментиран от #7, #11

  • 7 Симеон Тасев

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Maurice":

    а така поне един човек да им каже че опела гт не е най-добрата кола все пак нито някой лачена корса дето била много бърза уж
  • 8 БМВ БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    За корвета добре новия въобще не е лош, но за най-добър седан.. Извинявайте, но ако е за икономичност да може, но при наличието на RS7 някаква 250 от мерцедес (не че е лоша) но нямат абсолютно нищо общо тия коли.Всичките са в различни категории.Абе американска му работа на кой му дреме за някви патки
  • 9 Лудака

    0 0 Отговор
    corveta kusa
  • 10 Георги Григоров

    0 0 Отговор
    А бе, какви разбирачи са от Playboy на коли, бе? Айде сега Аутобилд
    да класират жените по раси и красота! Щото половината списание тряя да се запълни с нещо, все пак! Е..ти статиите!
  • 11 Easy ryder

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Maurice":

    Прав си и за съжаление българска черта е да почнем да се присмиваме на читателите или редакторите на Плейбой че не разбират от коли.
    Колкото до зеленост Акорд Хибрид използва 29KW часа енергия за да измине 100 мили докато Тесла 38kW часа.
    Не се заблуждавайте че когато колата е електрическа изцяло е задължително по зелена от всички други.За да заредиш батериите някоя ТЕЦ е опушила атмосферата с въглища.
    Още нещо,за да се произведе Тесла се изразходва много повече енергия и ресурси от обикновена кола.
    За сравнение Акорд Хибрид е с цена 39000 долара.Тесла е около 90 000.Хонда е лидер в съотношеието цена към това,което получава клиента.И като цяло Хонда винаги е била лидер в борбата за по голяма енергийна ефективност и по малко замърсяване.Въпреки че е най големия производител на двигатели нейни мотори не се ползват в резачки за дърва например.
    Така че преди да се присмивате на "Плейбой" помислете добре защото знаете кой се смее най добре.