11 Юли, 2024 17:44 1 683 4

VW намери нов партньор за производство на батерии

  • vw-
  • volkswagen-
  • батерии-

PowerCo ще сътрудничи на германците

VW намери нов партньор за производство на батерии - 1

Volkswagen току-що постигна голяма победа в надпреварата за технологиите за батерии от следващо поколение. Германският автомобилен производител обяви ново споразумение с американския стартъп QuantumScape за осигуряване на производството на твърдотелни батерии.

Тази сделка заменя предишното им съвместно предприятие и предоставя на подразделението за батерии на Volkswagen, PowerCo, правото да произвежда масово тези батерии по лиценз. Но има уловка: зелената светлина зависи от това дали технологията на QuantumScape ще достигне определени етапи и дали Volkswagen ще плаща лицензионни такси.

Съгласно това споразумение PowerCo има потенциала да произвежда огромните 40 гигаватчаса (GWh) твърдотелни батерии годишно, с възможност за удвояване на това производство. Това е достатъчно за захранването на около 1 милион електрически превозни средства годишно - значителен тласък за амбициите на VW в областта на електрическите превозни средства.

"Тази технология е на прага на пробив", казва Франк Блом, главен изпълнителен директор на PowerCo. Чрез комбиниране на иновативния дизайн на батерията на QuantumScape с производствените мощности на PowerCo, те се стремят да ускорят масовото производство.

Точното превозно средство, предназначено за тази нова технология на батериите, остава в тайна, но едно е ясно: Volkswagen подготвя почвата за по-дълъг пробег и по-конкурентен електрически парк.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плевен

    12 2 Отговор
    Стане ли дума за някоя зелена шашма, веднага започват да говорят в бъдеще време. И до там. После потъва в забвение. Бе, направете нещо до края и тогава си хвърляйте шапките нагоре.
    До тук- нищо.

    Коментиран от #3

  • 2 налюдател

    5 4 Отговор
    Дойдохме си на думата. Щом някой германец прояви инициатива го ошамарват и му показват верния път - плащане на лиценз на американска фирма. И после се чудят защо китайците ги превзеха
  • 3 Мда

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "плевен":

    Нали трябва клиентите да платят за греките в новата технологията.
    Хората са хитри, пускат нещо в начален стадии и чакат балъците да си купуват от боклуците им и да почнат тестовете (морски свинчета) те моментално почнат да ги откриват и ревът по форумите, пишман производителя, коригира грешките в ущърб на клиените и вадят версия Б и чакат още балъци.
  • 4 Смешно

    0 0 Отговор
    Щом германските инженери толкова си могат ще плащат лицензи я на американски инженери, я на японците Тойота хаха