13 Юли, 2024 12:13 1 268 1

Jaguar се отказва от пет модела тази година

  • jaguar-
  • land rover-
  • jlr
Jaguar се отказва от пет модела тази година - 1

Jaguar Land Rover (JLR) прави стратегическа промяна към електрически превозни средства и по-луксозна идентичност на марката. Този ход включва премахването на пет модела на Jaguar, които не генерират печалба, и вливане на ресурси в разработването на нови електрически автомобили.

Главният изпълнителен директор на JLR Ейдриън Мардел обяви съкращенията по време на презентация за инвеститори, като разкри, че и петте прекратени модела са Jaguar: XE, XF, F-Type, E-Pace, и I-Pace. Единственият оцелял модел в настоящата гама на Jaguar F-Pace.

Метаморфозата на Jaguar включва превръщането в изцяло електрическа луксозна марка. Тази година те ще представят концептуален автомобил, представляващ първия им електрически автомобил от следващо поколение на пазара в САЩ, последван от пускането на пазара на три изцяло електрически модела, изградени върху нова платформа, наречена Jaguar Electrified Architecture (JEA).

Очаква се премахването на тези нископроизводителни модели да повиши средната продажна цена на JLR, която в момента е около 70 000 британски лири. Този стратегически ход е в унисон с неотдавнашния финансов успех на JLR, който отбеляза най-добрата си годишна печалба от 2015 г. насам.

JLR планира да пусне на пазара общо шест електрически автомобила в рамките на следващите три години, като три от тях ще бъдат специално от Jaguar. Първият от тях, който се очаква през следващата година, ще бъде изцяло електрическа версия на популярния Range Rover. JLR вече е получил обещаващите 39 000 "заявления за интерес" за този електрически Range Rover, което показва силното очакване на клиентите.

Решението на JLR да прекрати производството на тези модели на Jaguar бележи повратна точка в тяхната стратегия. Като се фокусира върху електрическите превозни средства и имиджа на луксозна марка, JLR се стреми да си осигури силна позиция в развиващия се автомобилен пейзаж.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хърсев

    4 2 Отговор
    Аааа, те и още пет модела ще махнат. Хората скачат в по една Дачия и това е. Мегдан за гевезелъци веч няма - пара йок.