25 Юли, 2024 18:14 1 369 0

Новият електрически Cayenne ще се продава заедно с бензиновата версия

  • porsche-
  • cayenne-
  • hybrid

За момента компанията няма планове да спира модела с ДВГ

Новият електрически Cayenne ще се продава заедно с бензиновата версия - 1

Porsche обяви, че ще запази модела Cayenne с двигател с вътрешно горене и след пускането на изцяло електрическия му наследник през 2025 г. Решението бележи отклонение от предишната стратегия на марката за постепенно спиране на моделите с бензинови двигатели в полза на електрическите алтернативи.

Тази промяна отразява нарастващата загриженост в цялата индустрия относно темповете на внедряване на електрическите превозни средства. Въпреки че Porsche остава ангажирана с електрификацията, компанията признава трайната привлекателност на традиционните задвижващи агрегати. Предлагайки както електрически, така и задвижвани с вътрешно горене модели Cayenne, Porsche цели да задоволи по-широк кръг от предпочитания на клиентите.

Предстоящият електрически Cayenne ще бъде изграден върху специалната платформа на Porsche за електрически автомобили - PPE, която не е съвместима с двигатели с вътрешно горене. Това означава, че сегашният Cayenne с бензинов двигател ще живее поне още едно десетилетие, въпреки че беше представен през 2017 г.

Решението на Porsche да удължи живота на Cayenne идва в момент, когато световната автомобилна индустрия се бори с предизвикателства, свързани с доставките на батерии, инфраструктурата за зареждане и приемането на електромобилите от потребителите.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА