Last news in Fakti

31 Март, 2014 11:40 4 785 9

Рекордна мощност за A45 AMG

  • mercedes-benz-
  • a-klasse-
  • a45 amg

Немското тунинг ателие Posaidon представи нова програма за доработка на наточената версия на най-малкия Mercedes-Benz. Новината надали щеше да предизвика интереса на автомобилните медии ако не беше последният от общо трите предлагани пакета, с който мощността на двулитровия четирицилиндров двигател на A45 AMG се увеличава от заводските 360 на 445 л.с., а въртящият момент - 450 на 535 Нм.



Сметките показват, че инженерите на Posaidon успяват да изстискат литрова мощност от 222.5 к.с. при положение, че дори фабричният показател от 180 к.с./л се смята за рекорден за серийна кола.

Останалите два пакета, които Posaidon предлагат за A45 AMG, са по-скромни. Мощността се увеличава съответно на 385 и 405 к.с., а въртящият момент - на 485 и 490 Нм. Забавното е, че от тунинг ателието сами предупреждават за максималния въртящ момент от 500 Нм, за който е проектирана заводската трансмисия на модела и оставят на клиента риска от повреди. От Posaidon са готови и да деактивират електронния ограничител на скоростта, след което А45 AMG с лекота преминава границата от 300 км/ч.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zendera

    4 2 Отговор
    Много е добра колата.То и самия тунинг е зловещ с тези технически показатели.Единствено ме стряска това че не са модифицирали трансмисията която можела да не издържи на натоварването.Еми това ако не е излагация,кое тогава е?Да хвърлиш една камара пари и накрая да ти се скапи трансмисията и то на нов бенц-нещо уникално.

    Коментиран от #3

  • 2 Монго

    3 2 Отговор
    Това с трансмисиите наистина е недомислица...
  • 3 Име:

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "zendera":

    Сещаш ли се че вероятно няма тунери, които да правят компоненти или цели трансмисии за тоя модел Мерцедес? И какво им остава - shot peening? Просто не са имали избор...
  • 4 Име:

    6 1 Отговор
    Какво е това 445 л.с.?? Пак ли руски сайтове?

    Коментиран от #5

  • 5 Mercedes-Benz

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Име:":

    Конечно
  • 6

    0 1 Отговор
    а защо просто не ограничат двигателя електронно на 500нм, както правят с другите мерцедеси?
  • 7 Пламен Пепелов

    0 2 Отговор
    леко с 300-те км/ч, да не вземе да хвръкне случайно
  • 8 Тодор Тодоров

    0 5 Отговор
    Ако двигателя е пак на Рено като на останалите Мерцедеси - Не,мерси,Голфа е в пъти по-добре
  • 9 Симеон Тасев

    0 1 Отговор