Last news in Fakti

3 Април, 2014 10:17 9 425 52

Слухове за BMW 9er на салона в Пекин

  • bmw-
  • 9er-
  • пекин 2014

Само седмица след официалното потвърждение за големия седемместен всъдеход X7 в немската преса се появиха сведения за друго флагманско попълнение в гамата на BMW. Според Auto Motor und Sport на салона в Пекин ще бъде показан прототип на бъдещата девета серия на баварците.

Според слуховете концептът ще бъде построен на платформата на следващото поколение 7er, която ще залегне и в основата на бъдещия Rolls Royce Phantom. Все още не се знае какъв тип каросерия ще има новата "деветка".

Миналата година BMW обра овациите на конкурса за автомобилна елегантност във Вила д'Есте с подкосяващото коленете Pininfarina Gran Lusso V12 Coupé (на снимката). Луксозната сухопътна яхта с две врати бе концептуално сходна с Mercedes-Benz S-Klasse Coupe.

Ако баварците спазват собствената си система с четен индекс за купетата и нечетен за седаните обаче, BMW 9er би трябвало да бъде по-голяма и луксозна лимузина от сегашния флагман 7er.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 триста итридесети

    3 8 Отговор
    " ... сухопътна яхта"
  • 2 триста итридесети

    3 8 Отговор
    " ... сухопътна яхта"
  • 3 ярослав станчев

    3 5 Отговор
    Каква яхта,то направо е луксозен пътнически лайнер.
  • 4 M_SUX

    6 5 Отговор
    Познайте на кой му намаляха продажбите в луксозния клас след появата на S клас и S cupe, баварците са в паника и започват обещанията за още по-луксозни модели и докато ги извадят идва ред на бъдещата още по-нова S класа и отново се получава един кръговрат в който S-ката си е King of the road.

    Коментиран от #8

  • 5 M_SUX

    5 5 Отговор
    Ако погледнем в историята и до сега бмв няма 7ца която да бие S.... Като започнем от "Пурата" и се прехвърлим към легендарния W140 и не чак толкова успешната W220 - но доста по-добра от "тъжния изрод" (7цата по това време) и отново W221 която имаше повече продажби в последния си миг живот от конкурентите които вече бяха извадили нови модели , въпреки че беше на 8 години. И сега W222 която има продажби колкото А8, 7сер, Лексус LS взети заедно.
  • 6 M_SUX

    5 3 Отговор
    Винаги съм се чудил как се чувстват тия със 7ците като си купуват БМВ за да "впечатляват" девойките и като мине някой S клас и се изяждат. За това баварските фенове мразят толкова Мерцедес.

    Коментиран от #10, #28

  • 7 Rock Stenley

    2 4 Отговор
    така е S си е S но това БМВ има симпатична муцуна
  • 8 Никой

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "M_SUX":

    Винаги е така, защото лансирането на генерациите се разминава и двете марки са много близко една до друга по възможности. Винаги по-навия модел или 7цата или S класата ще е по-добър, защото в по-новото натъпкват по-нови технологии. Затова като излезе следващата седмица с революционното карбоново купе, тя ще е по-добра от сегашната ЕС класа със сигурност. И хората ще се юрнат да я купуват, защото ще има повече екстри, по-хубави двигатели и куп други неща по-добри от на S класата и така, докато не излезе по-новата S класа...Ако пуснат 9ка тя сигурно ще е наследник на осмицата, а няма да е по-луксозна 7ца.

    Коментиран от #13, #14

  • 9 скар фейс

    5 1 Отговор
    А бе какво стана със златко люлински с ладата (ВИП АМГ/БУМЕР КАМОР)? Напоследък го няма.
  • 10 триста итридесети

    2 6 Отговор

    До коментар #6 от "M_SUX":

    Качват девойката - изпреварват S класата - после в гората познай какво се случва, а ти се чуди как са се чувствали.

    Коментиран от #11

  • 11 hienata

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "триста итридесети":

    Как в гората,хотели няма ли?

    Коментиран от #12, #15

  • 12 M_SUX

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "hienata":

    В България БМВ феновте свалят и ризата от гърба си само и само да си вземат БМВ, не ме учудва някой батко със 7ца да няма кинти за хотелче, та ги води у гората. :)

    Коментиран от #21, #26, #27, #32

  • 13 M_SUX

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "Никой":

    Хванал си само 50% от написаното ми, те сега излизат с новината че ще изкарват още по-луксозен модел, но той не е излезнал, а ще излезне след 3-4 години, но пък тогава ще излезне още по-новата S класа и така винаги S e по-добрият избор.
  • 14 M_SUX

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "Никой":

    Повечето бмвисти в България или ще изпреварват в завой и ще те застрашават, защото карат БМВ и те са много "бързи", или ще си заложат къщата само и само за да могат да карат Х5 и да гледат лошо. Като погледнеш и основната възрастова група която ги харесва и кара от 18 до 23. Това все едно да се кефя на Джъстин Бибър има там една основна група от 11 до 17 дето му се кефят и му дигат рейтинга така и с БМВ.

    Коментиран от #16

  • 15 Владислав Димитров

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "hienata":

    В гората е по романтично и интересно + чист въздух, това онова...
  • 16 Никой

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "M_SUX":

    Говориш за България все едно това е целия свят:) Айде да не говорим, че за мечовците е по същия начин работата. Положението на повечето хора в България не е никак розово, но както се случва с всичко марково и доказало се през годините, има хора, които и бъбрека ще си продадат само и само, за да се фукат с някоя голяма и скъпа кола. Просто си е заложено в човека или по-точно в българина. Не е само бмв, ами и мерцедес, ауди и не само коли.

    Коментиран от #17

  • 17 M_SUX

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "Никой":

    Точно, правилно хващаш, че говоря за България щото тук живея, по света може бмв-феновте да са много точни, макар, че не ми се вярва, защото имаше класация преди години кои са най-опасните шофьори и бмв спечели - демек си карат като джигити независимо от къде са, но предполагам, че в чужбина средното IQ надвишава в пъти IQ-to на наще.

    Коментиран от #18, #29, #38

  • 18 Никой

    1 3 Отговор

    До коментар #17 от "M_SUX":

    Мога да те уверя, че в чужбина бмв-феновете не са като повечето тукашни, но си е ясно и без тая класация, че никой няма да си вземе мощна спортна кола(както са повечето сегашни бмв-та) освен ако не я кара както би трябвало.

    Коментиран от #19

  • 19 M_SUX

    2 3 Отговор

    До коментар #18 от "Никой":

    Разбрахме се! Докато сме в Блъгария никакви бмв-та, че е признак на лош вкус, пък като отидем в германията ще му мислим, може и баварки да вземем.

    Коментиран от #20

  • 20 Никой

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "M_SUX":

    Хаха Макар че мен лично не ме бърка. Важното е да си харесваш колата и толкова. Кой какво казва за теб да не те интересува.:)
  • 21 Владислав Димитров

    2 4 Отговор

    До коментар #12 от "M_SUX":

    Не виждам нищо лошо, ако човек е свалил и последната риза от гърба си, че да си вземе седмица, петтица и т.н. нали за това е фен !

    Коментиран от #22

  • 22 M_SUX

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "Владислав Димитров":

    Зависи как изопачиш нещата, какво да кажем за хората дето си купят скъп автомобил, но не им е по джоба и не сменят гуми, не сменят части и когато един дето пести от всичко за да си кара Х5цата и се удари в теб или поднесе зимата щото е с летните гуми и те направи на акордеон ще пееш друга песен. Или индивид дето е "фен" и си вземе лизингова кола над 100бона и по някое време му я взимат и се оказва на дъното и няма как да изхранва децата си.... и аз съм фен, но всичко с границите си, такива примери мога да изброявам до 101 и обратно.

    Коментиран от #23

  • 23 Владислав Димитров

    2 3 Отговор

    До коментар #22 от "M_SUX":

    Според мен този фен който е намерил начин да си купи любимият автомобил, той ще измисли (направи) нещо и ще намери пари и за подръжка и за зимни гуми и т.н. иначе той няма да е фен .

    Коментиран от #25

  • 24 Vasik Atanasova

    3 1 Отговор
    ТОВА БМВ МАЙ Е НА ТАСЕВ
  • 25 M_SUX

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "Владислав Димитров":

    Глупости и аз съм фен ама като ми искат 3 бона за смяна на маслото филтрите ремъците и 4 нови гуми и ако ги нямаш парите става проблем.

    Коментиран от #40

  • 26 zendera

    0 3 Отговор

    До коментар #12 от "M_SUX":

    Много лошо говори за теб щом мислиш по този начин.Аз лично зада бъда жена не ми трябва 7ца или ес класа...
  • 27 zendera

    0 4 Отговор

    До коментар #12 от "M_SUX":

    Имах предвид не да бъда жена а да бъда с жена..........
  • 28 Dr. Dick

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "M_SUX":

    Аз харесвам и S-класата и 7-ма серия. За съжаление много хора разсъждават по този начин - взимам си S-класата, за да парадирам и да впечатлявам. Ами аз не бих си взел S-класа за каране и за впечатляване, защото за мен тя е лимузина за возене на ВИП хора, които най-малко имат желанието да впечатляват с превозното си средство. Докато 7-ма серия е голяма, удобна кола, приятна за каране и за возене с по-агресивна визия и по-стегнато поведение. Повечето ганьовци с манталитет на селски драйвер, джагали и селски тарикати като продадат панелките на баба си, си купуват S-класи за 20 000 лв и после не им остават пари за винетки и гуми, но важното е да "впечатляват" девойките и като застанат до някоя 7-ца да изглеждат по-големите гъзари. Въпреки че това е като да си кон с капаци, защото всеки се впечатлява от различни неща. Това са разсъжденията на типичния селяндурин с Мерцедеса (определен контигент от хора с Мерцедеси, не всички), който си го е купил, за да се чувства и да вика: "тва е колата, истински автомобил, страшна, други коли няма", а не защото може да си го позволи. България е пълна с хора, които разсъждават по този начин, за съжаление...

    Коментиран от #30

  • 29 Dr. Dick

    2 3 Отговор

    До коментар #17 от "M_SUX":

    Естествено, един умен, интелигентен, одухотворен българин с Мерцедес, който е на ниво ще прави преценка за хората по статистика и по това кой какво му казал в интернет. Напълно достоверно и нормално е....
    (Боже, колко елементарен е бай Ганьо за манипулация)

    Коментиран от #31

  • 30 M_SUX

    4 2 Отговор

    До коментар #28 от "Dr. Dick":

    Селянина дето си продава панелката не може да разбере, защо хората си взимат S класи, той не е носил нещо повече от анцунг през живота си и тази изтънчена S класа не му харесва, той си взима "Бруталното" бмв за да може да му върви с анцунга. А това е доста по-глупаво S класата е лимузина а 7цата не е! И двете са еднакво големи, тежът еднакво. Просто зависи какво искаш да носиш анцунг или костюм, ако ме разбираш :)

    Коментиран от #33, #34, #35, #36, #37

  • 31 M_SUX

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "Dr. Dick":

    Никой нищо не трябва да ти казва в интернет, ако гледах интернет щях да викам"само бмв" като Симеон Тасев, просто излез да видиш реалността, да видиш селяндурите с бмвтата, всяка марка си има лекета, ама при бмв % е най-голям. ФАКТ
  • 32 Дошo

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "M_SUX":

    Аз познавам такъв.Не сме приятели, но сме сядали на една маса покрай общи познати.Има BMW630 ама къщата му е пред срутване
  • 33 samo nemsko

    1 3 Отговор

    До коментар #30 от "M_SUX":

    Теб май много те яд земи се успокой тва 4е БМВ е по добро МЕРЦЕДЕСА ФАК.Нали ти бе6е тоя дето вика6е 4е няма такова купе като на МЕРЦЕДЕСА нямолу такъв дизаин нямало такава задница а то ко се оказа 4е само се филмира6 ето МЕРЦЕДЕС от кой е копирал БМВ пак от най добрите
  • 34 samo nemsko

    1 4 Отговор

    До коментар #30 от "M_SUX":

    А по селско от МЕРЦЕДЕСА няама едвали да впе4етли6 моми4е с мерцедес пурвото карат ги само пенсионерска група второ с тази ре6етка като на зил отпред няма как да фани окото а отвътре некъв ужас да не говорим за таблото

    Коментиран от #43

  • 35 samo nemsko

    1 2 Отговор

    До коментар #30 от "M_SUX":

    А и само 4овек които не разбира от коли може да каже 4е БМВ 7 сериа не лимозина
  • 36 Никой

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "M_SUX":

    Как така S класата е лимузина, а 7цата не?Та те са в един и същи клас.И коя е по-добра зависи от човека. S класата е за возене, 7цата е повече ориентирана към каране.
  • 37 zendera

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "M_SUX":

    Браво бе костюм.Добре де,разбрахме за анцунга,ами тези хора които карат примерно пежо рено нисан сузуки фиат ланча ,те как да се обличат?Що не кандидатстваш за моден колсунтант ?
  • 38 Easy ryder

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "M_SUX":

    Допитване, проведено от експерти от германския автомобилен клуб ADAC, сочи водачите на возила с марка BMW за най-агресивните на пътя. 50.6% от немските шофьори смятат, че собствениците на "баварки" превишават скоростта, спират рязко и засичат повече от всички останали.

    Във Великобритания направиха класиране на марките, чиито шофьори са с най-грубо и агресивно поведение на пътя. Оказва се че това са собствениците на автомобили с марка BMW. Над половината от анкетираните автомобилисти са отговорили, че са имали неприятни инциденти, предизвикани от собственици на баварки. Те ги обвиняват за най-различни опасни маневри - пресиране с твърде близко каране отзад, за да се освободи по-бързо лентата, прекалено бързо каране и резки непредвидени престроявания.

    Коментиран от #41, #42

  • 39 Кобрата

    0 0 Отговор
  • 40 Владислав Димитров

    0 2 Отговор

    До коментар #25 от "M_SUX":

    Нееее фена винаги ще намери, а ти ако не си способен да намериш, това вече си е твой личен проблем !
  • 41 триста итридесети

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "Easy ryder":

    Ей не се спря тоя текст да го повтаряш, на декстопа като текстов файл ли ти стои?
    Водачите на ЧЕРНИ БМВ-та са най-агресивни:

    http://fakti.bg/avto/47453-adac-shofyorite-na-cherni-bmw-ta-sa-nai-agresivni
  • 42 триста итридесети

    1 2 Отговор

    До коментар #38 от "Easy ryder":

    Пак полуистини, нагласяне, лъжене, мажене ...

    Коментиран от #44

  • 43 скар фейс

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "samo nemsko":

    А бе момче, не знам къде ви ги набиват тези презумнции, че мерцедеса бил селкси и не знам си още какъв, но виж в белите държави, какви автомобили са такситата и пощенските (куриесрки) воизила. Едва ли само заради имиджа. Можеш да се опиташ да пишеш малко по-четливо.
  • 44 Easy ryder

    0 3 Отговор

    До коментар #42 от "триста итридесети":

    Какви полуистини,хората са провели проучване,ти да не би да имаш собствена агенция за проучвания,която е определила БМВ за фирма с най възпитаните водачи.Сигурно сте проучили у вас мама татко и аз.

    Коментиран от #45

  • 45 zendera

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "Easy ryder":

    Слушай сега какво ще ти кажа.За повечето работи си прав.Беемвистите са нетолерантни,невъзпитани,на моменти арогантни и брутални на пътя.Но не всички са такива.Не се имам за възпитан водач на мпс но все пак в моя живот птп нямам което да е предизвикано от мен, така че независимо че съм беемвист си опичам акъла и гледам да се прибера жив и невредим.Желая безаварийни и безпроблемни километри на всички които шофират активно .

    Коментиран от #46, #47

  • 46 скар фейс

    2 1 Отговор

    До коментар #45 от "zendera":

    Много точно приятел. Никога не съм си градял мнението относно даден шофьор, по марката автомобил, която кара. Срещал съм и коректни шофьори на БМВ-та не веднъж.
  • 47 Easy ryder

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "zendera":

    Аз просто цитирам мнения на хора не само от България.Това че ти си имал късмет да се прибереш жив не значи че други не са били поставени в опасност.Аз самият съм имал много конфликтни ситуации с наглеци които притискат при изпреварване,засичат,пресират и какво ли още не.На това отгоре се чудят защо хората ги псуват.И моите процентни наблюдения не се разминават много с тези от статистиките.Сигурно се сещаш кой води в класацията.Няколко пъти заради ''беемвисти" аз и хора пътуващи с мен сме били на косъм от сериозни произшествия.Да, има наглеци и с други марки,но това не променя лидерската позиция на баварските "каскадьори".Колите на пътя не трябва да се превръщат в оръжие за убиване,а сякаш баварцие точно това провокират у клиентите си.И естествено всичко е за пари.

    Коментиран от #48

  • 48 zendera

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Easy ryder":

    Не ме разбра правилно.Не говоря за късмет.Той не винаги ще ме спохожда.Имам предвид че аз лично не застрашавам другите участници движението,не засичам,не притискам,не дрифтя, и други такива.Моите основни нарушения са свързани с превишена скорост.Не че е правилно но по магистралата и на първокласния път е една идея по-безопасно.А кажи ми,как се минават 1000км за един работен ден ако не с превишена скорост.Примера ми е София-Варна-София.

    Коментиран от #49

  • 49 Easy ryder

    0 3 Отговор

    До коментар #48 от "zendera":

    Виж не ми се спори,просто ще ти кажа,че понякога без да осъзнаваш движейки се с висока скорост застрашаваш и други хора.Особено ако се движиш с над 150 на обикновен път и с над 200 на магистрала.
    А и ми се иска да обясниш на някой швейцарски полицай например как ти се налага по бизнес да превишаваш скоростта докато ти прибира книжката.Едва ли швейцарците са закъсали с икономиката защото не могат да минат 900 километра за осем часа.
    Всичко е въпрос на дисциплина,който е толкова голям бизнесмен и времето му е толкова ценно ползва самолети,хеликоптери и т.н.
  • 50 Споок Армин

    2 2 Отговор
    Всичко е въпрос на личен избор , но статистиката потвърждава и собствените ми наблюдения , че БМВ в България шофират предимно агресивни хора.Те създават много стрес и напрежение по улиците и затова има толкова много негативни коментари.Културата е в основата , а тя липсва на чалга поколението.

    Коментиран от #51

  • 51 триста итридесети

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "Споок Армин":

    1. Недей търси причините в колата.
    2. Като сравняваш - сравнявай в процент, така ще избегнеш завистта, породена заради БМВ.
    3. В по-голям процент бмв-стите на зряла възраст са по-добри щофьори, демек ако вземеш хора с БМВ над 35 години - може би НЯМАТ птп по своя вина.
  • 52 БМВ ФЕН

    1 0 Отговор
    Всичко си му е на място,освен едно!!!!
    Къде ще сложат Регистрационната табела с грозните пластмаси и самонарезки????