Last news in Fakti

10 Май, 2014 11:46 16 223 18

Какво се случва с Ferrari и Maserati?

  • ferrari-
  • maserati

Анализатори от Уолстрийт отчетоха сериозен спад в цената на италианския производител на суперкари Ferrari. Специалистите оцениха марката на сума, варираща в диапазона от 4.6 до 7.5 милиарда щатски долара. Ръководството на групата FIAT Chrysler Automobiles веднага реагира и с изявление по темата излезе лично шефът на алианса Серджо Маркионе. По неговите думи, анализаторите от Уолстрийт са направили сериозна грешка като не са оценили реално марката Ferrari.

Според Мариконе истинската стойност на бранда е над 15 милиарда долара и може да нарасне при положение, че Ferrari увеличи производството си и разшири пазарите си. В момента ежегодно се произвеждат по 7 000 автомобила с марка Ferrari, като серийното производство е нарочно лимитирано. Производителят не смята да променя тази политика на ексклузивност, а от FIAT Chrysler Automobiles обявиха още, че марката Ferrari не се продава и планове за това въобще не са разглеждани.

По време на разглеждане на тенденциите за развитие на FIAT Chrysler Automobiles, състояло се на 7 май, експертите се фокусираха на близките пет години. От срещата стана ясно, че до 2018-а Ferrari ще пуска по един нов модел всяка година. Жизненият цикъл на всеки от моделите ще е четири години. След това суперкарите ще бъдат подлагани на обновление, като в новото си състояние ще се произвеждат още четири години до появата на своя наследник.

Що се отнася до марката Maserati, която е част от същата група заедно с Ferrari, там нещата ще изглеждат по-различно. Планира се през 2018 година производството да бъде увеличено значително, като идеята е да се правят по 75 000 автомобила годишно. Моделната гама на Maserati ще бъде разширена с купе и кабриолет от модела Alfieri. Ще се появи и луксозен кросоувър с име Levante, както и ново поколение на голямото купе GranTurismo.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Славчо Димитров

    3 7 Отговор
    Това са двете марки, които крепят концерна, но с това сътрудничество с крайслер не знам до къде ще стигнат.
  • 2 ВИП АМГ

    5 3 Отговор
    Коли за които можем само да мечтаем
  • 3 гошо прупрунков

    4 3 Отговор
    интересно защо уолстриит се занимава да сваля акциите на европейски концерни вместо да си купуват акциите на американските щайги

    Коментиран от #4, #11

  • 4 Angel

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "гошо прупрунков":

    По интересното е как същата е представена в другите медии по друг начин и никъде не се споменава за анализатори от Уолстрийт

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Славчо Димитров

    0 4 Отговор

    До коментар #4 от "Angel":

    Чети по-внимателно. Ето ти преведен цитат от друга медия - ""Ferrari струва 15 млрд. долара, а не между 4.6 и 7.5 млрд. долара, както изчислиха анализаторите на Уолстрийт". Това заяви Серджо Маркионе, изпълнителен директор на Fiat Chrysler Automobiles (FCA), по време на представянето на 5-годишния план за работата на групата."
  • 6 skier

    0 4 Отговор

    До коментар #4 от "Angel":

    Геле, много говориш, а капацитет не ти стига. Умствен имам предвид. "Wallstreet analysts continue to drastically underestimate the value of Ferrari"
  • 7 Angel

    5 1 Отговор
    Брей целия офис скочихте срещу мен
  • 8 Angel

    5 1 Отговор
    http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702304831304579545590561850228
  • 9 Симеон Тасев

    1 7 Отговор

    Коментиран от #15, #16

  • 10 Shmeker

    0 4 Отговор
    На мен ми е интересно ако почна да мисля за такъв клас кола дали няма да предпочета американски корвет и то някоя засилена версия пред ферари за подобна цена. Просто ми се струва че корветите са доста по-опростени за поддръжка, имат повече въртящ момент и т.н.

    Коментиран от #12

  • 11 Nickname

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "гошо прупрунков":

    Това са едни сложни неща които правят големите хора и които ти никога няма да разбереш
  • 12 Nickname

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Shmeker":

    Сравняваш Корвет с Ферари? хаха
  • 13 Златин Славчев

    0 3 Отговор
    fiat , ferarri , maserati kakvo drugo mu triabva na chovek
  • 14 скар фейс

    2 3 Отговор
    Италианският автомобил е емоционален. Може да не е най-качествения и-най-надеждния, но притежава голям чар.
  • 15 триста итридесети

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Симеон Тасев":

    Монка кефиш ма яко
  • 16 триста итридесети

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Симеон Тасев":

    Още като видя че и дават от 4.6 до 7.5 милиарда, ми са ясни, нищо не знаят, пък и кво ги боли фара за ферари, те да си гледат долара, и дълга, че да не се пукне балона.
  • 17 Златин Славчев

    1 0 Отговор
    strahotni koli no i mnogo pari
  • 18 Ivailo Ivanov

    1 0 Отговор
    неможем да коментираме засщото неможем да си ги позволим