Last news in Fakti

15 Юни, 2014 10:24 4 033 5

Tesla и BMW обмислят сътрудничество

  • bmw-
  • tesla-
  • supercharger

Висши ръководители на американския производител на електромобили Tesla и немската компания BMW са се срещнали през изминалата седмица, за да обсъдят възможностите за съвместна работа, съобщава Reuters. Подробности от разговорите не са известни, но според представител на баварците в центъра на обсъжданията са били станциите за бързо зареждане Supercharger.

Основателят и собственик на Tesla Илон Мъск също е споделил, че двете компании са "разговаряли за потенциалното сътрудничество по различни теми, една от които е била мрежата от станции за зареждане". Мъск, известен с отрицателното си отношение към патентите, нямал нищо против да предостави Supercharger не само за използване от други производители, а и да им делегира правата за изграждане на нови станции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 триста итридесети

    4 2 Отговор
    Има какво да научат от БМВ, да вадят тефтера и да почват да пишат.
  • 2 GEORGI GEORGIEV

    1 2 Отговор
    За твое съжаление БМВ ще учат и то доста време занапред,както и останалите немски "премиум" производители
  • 3 GEORGI GEORGIEV

    0 0 Отговор


    Новини 300 прочитания Гласувай Tesla освободи патентите си за останалите производители Компанията иска да подпомогне производството на електромобили преди 11 часа a+ a- a

    Главният изпълнителен директор на Tesla Motors Елън Мъск сподели, че компанията ще отвори патентите си за останалите производители, за да подпомогне разработката и производството на електромобили. Ръководителят споделя още, че въпреки наличието на други модели от конкурентни марки, технологиите за електромотори все още имат нужда от сериозно развитите, за да станат достоен заместник на петролните агрегати.

    Tesla разполага с голямо количество от патенти за технологии за задвижване, съхранение на електроенергия и зареждане на батериите в автомобила. Освен това системата им от станции за зареждане Supercharger ще стане достъпна и за електромобилите на други производители, което според Мъск ще улесни използването на електрическите автомобили.
  • 4 Кобрата

    2 1 Отговор
    От цялата далавера ще спечели само Tesla.
    BMW и сами се справят с производството на автомобили и то доста добре се справят баварците
  • 5 S Doichinov

    0 0 Отговор
    Тесла прави електромобили.В тази област няма какво да научи от БМВ.По-скоро ще стане като с купуването на Range Rover навремето.Видяха как се прави джип и ги оставиха.Сега ще видят как се правят електромобили и ще се разделят.Коли правят БМВ но при хибридите и електрото май ги няма много.То електрическия Гоуф се оказа по-добър от i3.Пък и доста по евтин.