Last news in Fakti

15 Юни, 2014 11:02 3 157 3

McLaren готви суперхибрид с 1 000 к.с.

  • mclaren-
  • p1-
  • gtr

Британската компания McLaren Automotive обяви, че разработва състезателна версия на хибридната суперкола P1, която ще получи индекса GTR. Моделът ще разполага с мощност 1 000 к.с. и ще струва £1.98 (2.5 млн. евро).

McLaren има амбициите да направи от GTR най-добрия пистов автомобил в света. Той ще се различава от стандартния P1 по по-агресивната външност, разширената колея, подобрените аеродинамични характеристики, увеличената притискателна сила, състезателните сликове и форсирания с 84 к.с. двигател.



P1 GTR ще участва в поне шест международни състезания, организирани от McLaren на най-известните писти от календара на Формула 1. Суперхибридът ще бъде произведен в свръхограничена серия и ще бъде достъпен само за 375-те собственици на "цивилни" P-единици.

По предварителни данни McLaren възнамерява да съхранява всички произведени GTR-и в собствената си база, както процедира Ferrari с пистовите си коли. Автомобилите ще се доставят на пистите по поръчка на собствениците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Валентин Петров

    1 0 Отговор
  • 2 Кобрата

    3 0 Отговор
    1000кс това на КЕРОСИН най-добре ще върви

    Коментиран от #3

  • 3 Dimtar Dimitrov

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кобрата":

    Трябва Етанол!