Last news in Fakti

20 Юни, 2014 10:29 6 428 4

Zastava с два мотора от Cadillac

  • zastava-
  • yugo-
  • cadillac-
  • тунинг

По време на зрелия социализъм югославските автомобили се харчеха добре у нас. Zastava изнасяше коли дори и в Щатите. Благодарение на цената от $3 500 през 80-те години на миналия век в Америка са продадени 140 000 бройки Yugo.

Малкият югославски дериват на FIAT обаче винаги е бил обект на подигравки оттатък океана. За Yugo са измислени хиляди вицове, а сп. Time подрежда модела на 39 място сред 50-те най-скапани автомобили на всички времена.

Червеният хечбек от клипчето по-долу обаче е малко по-различна история. Вместо със скромно 1.3-литрово моторче той разполага с два 8.2-литрови осмака от седмото поколение Cadillac Eldorado.

Да се напъхат двигатели с десетократно по-голяма кубатура от оригинала е бил най-малкият проблем на собственика на чудовищното Yugo. Наложило му се е да синхронизира трансмисиите и работата на карбураторите, да изработи ново окачване от нулата и да модифицира съществено каросерията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    3 1 Отговор
  • 2 Георги Христов

    3 3 Отговор
    С една дума е станала:
    Я елата пиленца при баткоо
  • 3 ярослав станчев

    4 3 Отговор
    Лъжат бе.Не са сложили два двигателя от Кадилак,а са сложили двата двигателя от Ф-117 "Стелт".Оня невидимия,дето го свалиха,щото не знаели,че е невидим.
    От двата отвора на предната броня изстрелва ракети "Сайдуиндър",а вратите го играят крила и като вдигне 260 км/ч. излита.
  • 4 Симеон Тасев

    0 1 Отговор