10 Юли, 2014 10:37 959 0

Над 1 милион души във Великобритания искат по-високи заплати

  • великобритания-
  • заплати

Причината е замразяването на заплатите в държавния сектор

Протести обхванаха Великобритания, след като държавните служители поискаха увеличение на заплатите и работните места в публичния сектор на страната, съобщи Би Би Си.

Очаква се повече от един милион работници от публичния сектор да се присъединят към демонстрациите. Сред тях има учители, пожарникари и държавни служители. Според представителит на местните синдикати днес служителите от държавния сектор в Англия са с 4000 паунда годишно по-зле платени, отколкото са били през 2010 г.

Причините за протестите се коренят в 2010 г., когато правителството на Дейвид Камерън замрази заплатите в публичния сектор. Въведе се горна граница от 1% увеличение на заплатите през 2012 г., която стои и до днес. Стачкуващите смятат, че това сериозно е намалило техния стандарт на живот, тъй като в този период инфлацията е скочила с 20%.

Британският премиер Дейвид Камерън определи протестите за неправомерни, като се закани да затегне законите, регулиращи правата за трудов протест. Според синдикатите протестните действия ще обхванат Англия, Уелс и Северна Ирландия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА