Last news in Fakti

16 Юли, 2014 17:37 1 083 0

"Яндекс" купи интернет портала Auto.ru

  • auto.ru-
  • "яндекс"-
  • интернет-
  • портал-
  • автомобилен-
  • автомобили

Той е на второ място по посещаемост сред множеството руски автомобилни сайтове

Руската интернет компания „Яндекс“ закупи популярния автомобилен портал Auto.ru за сума, близка до 175 милиона долара, казва се в официално съобщение на „Яндекс“, цитирано от сайта Lenta.ru.
Компаниите планират да финализират сделката в рамките на последните четири месеца на тази година. Автомобилният портал ще продължи да функционира в досегашния си режим и на същия адрес в мрежата, уточняват от компанията.

„Придобиването на Auto.ru е добър начин да разширим възможностите на „Яндекс“ в областта на отговорите на въпроси на ползватели и помощта при решаването на актуалните им проблеми“, отбеляза вицепрезидентът по търговските въпроси Алексей Третяков.

Стартиралият през 1996 г. портал Auto.ru публикува база данни за продажба на автомобили и други транспортни средства, обяви за продажби на резервни части и аксесоари за тях, описания на автомобили и отзиви на собственици, новости  от автомобилния пазар, като има и форум за автолюбители.

Според LiveInternet, порталът Auto.ru, по данни от последния месец, е на второ място по посещаемост сред руските автомобилни сайтове, като отстъпва първенсството единствено на Drom.ru.

Покупката на Auto.ru ще продължи със серия инициативи на „Яндекс“ за придобиване на тематични портали. През октомври 2013 г. Компанията купи за 80 млн. долара рускоезичната интернет услуга „Кинопоиск” за търсене на филми и сериали в мрежата. Тя също продължава да работи на познатия си отпреди адрес. Съдържанието, което интегрират подобни услуги, ще помогне на „Яндекс“ да развива семантичното (смислово) търсене, чиято цел е да дава конкретни отговори и препоръки на въпросите на ползвателите, а не линкове към информационни масиви.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА