13 Август, 2014 19:00 1 394 0

ЕК със санкции срещу България и още 24 държави

  • европейска комисия-
  • енергийна ефективност-
  • санкции

Европейската комисия (ЕК) съобщи, че е започнала процедура срещу 24 страни членки на европейския съюз (ЕС) за неприлагане на Закона за енергийна ефективност. Причината е, че от 28 страни-членки в 24 няма синхронизиране между националното и европейското законодателство относно енергийната ефективност. Крайния срок за това беше 5 юни 2014 г.

България също е сред държавите, които не са приели европейската директива и процедурата срещу нея автоматично е стартирана.

От Министерство на икономиката съобщиха днес, че има изготвен изцяло нов проект за Закон за енергийната ефективност. Той е преминал процедурите по обществено обсъждане и също така е съгласуван между ведомствата. Внесен е за разглеждане от Министерски съвет на 19 юли 2014 г. „Тъй като служебният кабинет не разполага със законодателна инициатива поради липсата на действащо Народно събрание, се предвижда проектът на Закон за енергийната ефективност да бъде одобрен своевременно след сформирането на редовно действащо Народно събрание. Министерството на икономиката и енергетиката ще окаже пълно съдействие на Европейската комисия и ще предостави необходимата информация в указания срок” се казва в съобщение до медиите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА