2 Септември, 2014 10:59, обновена 2 Септември, 2014 11:23 1 362 2

Читателят пита: Как да постъпя, ако са ми продали стока с различно от обещаното качество?

  • читателят пита-
  • стока-
  • различно-
  • качество

Информацията трябва да бъде точна и достатъчно подробна

Всяко дружество, което рекламира, продава стоки или предоставя услуги както в България, така и в целия Европейски съюз, трябва да Ви даде информация, която е точна и достатъчно подробна, за да Ви позволи да направите информиран избор. Това включва данни за характеристиките на стоката, цената, условията на плащане и доставка, името на търговеца и данните за връзка с него, подчертават експертите от Комисията за защита на потребителите.

Ако търговецът по невнимание или целенасочено не е предоставил коректна информация за предлаганите от него продукти, Вие имате право да претендирате за замяна на стоката, отбив от цената или разваляне на сделката.

Какво още е полезно да знаете, когато сте закупили стока с по-лоши от посочените от търговеца характеристики?

  • - Преди да купите дадена стока се запознайте подробно с пълната информация, предоставена от търговеца.
  • - Вие няма да имате право на замяна на стоката/отбив от цената/разваляне на сделката, ако претендирате, че не сте знаел информация, която търговецът Ви е предоставил.
  • - Сравнявайте стоките не само по цени, но и по техните характеристики, за да можете да направите най-добрия за Вас избор.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мариета Велева

    0 0 Отговор
    Благодаря ви за информацията. Тези статии са много полезни!
  • 2 KKN

    0 0 Отговор
    А какво става, ако си подведен от информацията на производителя, но купиш не нов продукт от магазина, а втора ръка. Търпи ли производителя санкции за подвеждаща информация(формирала решение за покупка), ако не е продала на потърпевшия подведен клиент стоката.