Last news in Fakti

24 Септември, 2014 09:57 1 403 1

Българските иновативни фирми

  • фирма-
  • иновативност-
  • българия

Все по-често виждаме малки фирми, които откриват фирмени магазини на централни улици в столицата и по-големите градове. Случва се най-вече в млечната промишленост и донякъде в текстилната. В други сектори от икономиката обаче също има български фирми, които се развиват успешно, въпреки нестабилната икономическа и политическа обстановка в страната през последните години. Кои са те ще покажат за трета поредна година организаторите на конкурса „Най-добра българска фирма на годината”. Задължително е кандидатите да имат български капитал, български мениджмънт и да представляват българска марка. Крайният срок за подаване на документи е 31 октомври. Кандидатстването става чрез попълване на специална онлайн форма за регистрация на сайта на конкурса - www.naidobrafirma.bg. На него публиката също така може да даде своя глас за най-добрата българска фирма.

„Тази година въвеждаме нова категория „Внедряване на иновации“, в която ще бъдат отличени компаниите с опит в разработването и внедряването на иновативни продукти и услуги. Тази категория е важна, защото показва добрите практики, които водят до успешна реализация на пазара и повишаване на конкурентоспособността на фирмата“, казва Васил Христов, изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка.

Журито, което ще излъчи победителите, е съставено от изтъкнати икономисти, финансисти и журналисти, сред които Емил Хърсев, Лъчезар Богданов, Йордан Матеев, Венелина Гочева, Васил Христов, Светла Костадинова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    100% Икономически шпионаж....Ще си попълни човек и майчиното мляко по тия бланки, за измислен конкурс за най-добра фирма. Само доста нездравомислещи ще се вържат на това.