Last news in Fakti

21 Октомври, 2014 16:31 959 0

Царството на технологиите отново бележи икономически растеж

  • тайван-
  • икономически растеж-
  • технологиите-
  • икономически растеж

Очакваният икономически растеж на Тайван е 3.14%

Очаква се до края на тази календарна година икономическият растеж на Тайван да достигне 3.14%. Прогнозата бе направена от тайванската Генерална дирекция, отговаряща за бюджета, счетоводството и статистиката (DGBAS). Премиерът на страната заяви, че благодарение на съвместните усилия на правителството и членовете на Националната асоциация на промишлеността и търговията (CNAIC), икономиката на Република Китай напредва с постоянни темпове, а перспективите за бъдещето са окуражаващи. Нещо повече – показателите за наблюдение на Националния съвет за развитие сочат стабилен растеж в продължение на седем последователни месеца – от февруари до септември тази година.

Забележително спадат и нивата на безработицата – с 3.9% за горепосочения период, като общия брой на заетите лица се е увеличил значително в сравнение с ръста за същия период за последните няколко години.

В своето обръщение премиерът обеща, че независимо от глобалната несигурност за икономическо развитие, базираща се на колебанията на фондовите пазари и разпространението на вируса Ебола, правителството ще направи всичко възможно, за да се подготви за евентуална криза.

Междувременно правителството ще наблегне и на въпроси, касаещи насърчаването на регионалната икономическа интеграция.  Що се отнася до предприемаческия сектор, премиерът заяви,че Изпълнителният                Юан вече е решил да предложи своеобразни промени в областта на данъчното облагане, което има за цел да подпомогне изграждането на идеална бизнес среда.

Освен това премиерът очаква промишлените и търговски предприятия да поемат социална отговорност, генерирайки богатство, за да направят страната по-прогресивна. Той отбеляза, че успехът на хранително-вкусовата промишленост се дължи на технологичното развитие в последните десетилетия. Въпреки това, основните хранителни инциденти и незаконната дейност на някои производители, случили се през последните две години, дълбоко накърняват репутацията на Тайван, славещ се като острова на гурме храната. Именно това е и един от аспектите, над които трябва да се работи сериозно. По тази причина правителството е взело решение за въвеждане на сериозни санкции. Първата стъпка в тази посока е вече факт – Министерството на здравеопазването и социалните грижи вече ревизира някои разпоредби от областта на безопасността по Закона за храните и наложи тежки глоби на производителите, упражняващи незаконна дейност.

Тъй като икономиката на страната продължава да се развива, предприятията трябва да поемат социалната отговорност в допълнение към създаване на богатство, заяви премиерът. Идеалният бизнес трябва не само да осигури на служителите си отлична работна среда и заплащане, но заедно с това трябва да се вземат под внимание и фактори като опазването на околната среда. Особено внимание  трябва да се обърне и на контрола на качеството, за да се защитят правата на потребителите и ползвателите, заяви премиерът.

Той  гарантира, че правителството ще работи ръка за ръка с частния сектор, за да се осигури контрол на качеството чрез закони и подзаконови актове, както и инспекции и оценки. Това ще даде на обществото спокойствие. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА