Last news in Fakti

25 Ноември, 2014 10:45 1 273 3

Coca-Cola „ще дава“ мляко

  • мляко-
  • coca cola-
  • пазар

Млякото ще се появи на пазара в САЩ от декември

Компанията Coca-Cola планира да пусне на пазара собствена мярка мляко Fairlife, пише в. „Телеграф“.

Млякото ще се появи на пазара в САЩ от декември. От Coca - Cola, цената на Fairlife ще се окаже два пъти по-висока от стандартното мляко в американските магазини. От компанията подчертават, че техният продукт съдържа с 50% повече протеин и 30% по-малко захар и няма да съдържа лактоза.

Старши вицепрезидентът на Coca-Cola Санди Дъглас прогнозира, че популярността на Fairlife ще се увеличава постепенно, и отбеляза, че проектът има огромен потенциал за растеж. „Първите няколко години ние сме готови да инвестираме в млечния бизнес за налагане на собствен бренд. Парите няма да потекат отначало, но това ще стане на по-късен етап, коментира Дъглас.

Coca-Cola навлиза в млечния бизнес в сложно време, когато продажбите на традиционно мляко падат, а на плодовите млека и на тези с високо съдържание на протеин отбелязват ръст.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    0 0 Отговор
    Е щом има захар вместо лактоза какво му е хубавото????

    Коментиран от #2

  • 2 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Shmeker":

    Защото лактозата е дизахарид . С възраста ензима при животните /а и при хората/, който я разгражда намалява /вероятно с цел отбиването на сукалчетата/. И в резултат на това се явява непоносимост към нея. Доста хора страдат от това явление /аз съм един от тях/. Явно лаборантите на "Кока-кола" го имат това предвид и с търговска цел премахват този проблем. Елементарно Уотсън...
  • 3 гочу бика

    0 0 Отговор
    Мляко без лактоза се продава от години на българският пазар, купувам го от време на време от Кауфланд!
    А вместо захар най вероятно ще го натикат с аспартам (който е отровен) и ще го псунат, като ФеърЛайф 0 калории! :)
    Тва ако е феър, здраве му кажи.