Last news in Fakti

28 Ноември, 2014 11:03 1 742 0

Индия въвежда електронни визи за граждани от 43 държави

  • индия-
  • електронни визи-
  • туристи-
  • улеснение-
  • 43 държави

Скоро улеснението ще важи за всички държави с изключение на най-рисковите

Индия въвежда електронни визи за граждани от 43 държави - 1
Благодарение на нововъведението Индия очаква 7 милиона туристи за година

За да даде значителен тласък на туристическия сектор, правителството на Индия въведе от вчера улеснения за изваждане на визи онлайн за 43 държави, сред които САЩ, Австралия, Япония, Израел, Германия и Сингапур. Пътниците ще могат да канидатстват за виза от уютния си дом и да я получат в рамките на 72 часа, съобщи Times of India.

Това електронно разрешение за пътуване (ETA) ще бъде валидно 30 дни, а таксата е фиксирана на $62. Улеснението ще бъде достъпно и на девет летища в Индия, включително в Делхи, Мумбай, Бангалор, Хайдерабад, Калкута и др.

Обещавайки безопасен и сигурен туризъм за чуждесдтранните гости на страната вътрешният министър Раджнат Сингх заяви: „Искаме да промоцираме туризма в страната по подобаващ начин. Приносът на този отрасъл към нашия БВП е 7% и ние искаме да го удвоим!“.

Други държави, включени в първата фаза на въвеждане на улесненията за е-визи, са Русия, Украйна, Бразилия, Обединените арабски емирства, Йордания, Кения, Фиджи, Финландия, Южна Корея, Мавриций, Мексико, Норвегия, Оман, Филипините и др. България не е в списъка за първия етап. Много скоро, в следващата фаза, тези улеснения ще важат за почти всички страни в света, като ще бъдат изключени само онези, които са високо рискови. Министърът на туризма на Индия Махеш Шарма заяви: „Това е исторически ден за туристическия сектор у нас. Улесненията отвориха страната ни за широкия свят“. Секретарят по туризма Лалит Панвар допълни, че това „много скоро ще се промени изцяло туристическия сценарий“.

Подчертавайки важността на нововъведението президентът на Индийската асоциация на туроператорите Субхаш Гойал подчерта: „Обмисляхме това улеснение отдавна. Въвеждането на системата на електронните визи по отношение на толкова много страни ще даде тласък на туристическата индустрия и ние се надяваме чуждестранните туристи у насд тази година да достигнат цифрата 7 милиона“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА