Last news in Fakti

29 Декември, 2014 11:14 801 1

Пореден протест на служителите в затворите

  • протест-
  • служители-
  • затвори

Служители на затворите в страната протестират пред работните си места за пореден път днес. Те искат да предизвикат вниманието на институциите към проблемите, които съществуват в работата им.

В предаването на БНР "Преди всички" Цветан Михайлов от Управителния съвет на Синдиката на служителите в затворите в България обясни:

За съжаление, към настоящия момент от институциите, ако не никаква, то чуваемостта е крайно недостатъчна. По отношение на последните наши действия, искания и писма, които сме изпратили до органите на властта и до всички парламентарно представени партии, нямаме никакъв официален отговор. Продължаваме и няма да спрем до тук, както го правим в последните години. Също така не намирам за добре отношението на гражданското общество по отношение на всички проблеми в сектор „Сигурност“. /…/ Дори в рамките на бюджета на министерството, който е отпуснат, биха могли да се намерят тези средства.

Михайлов посочи, че има диалог с всички екипи на правосъдното министерство в последните 5-6 години, но нещата се изчерпват с това.

Близо 40 служители на бургаския затвор са водили дела срещу Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" заради непризнат извънреден труд. Масово делата се печелят от униформените и на първа, и на втора инстанция, съобщи Gramofona.com.

Въпреки решението на съда, до този момент нито един от тях не е получил присъденото му обезщетение. Изключение са само тези от надзирателите, които са излезли в пенсия. Ситуацията е идентична в цялата страна, съобщи Валентин Мартинов от Синдиката на служителите в затворите в България.

"Каква е причината ли? Ами няма пари, за да ни платят обезщетенията. Е, ако затворник осъди страната, на него му плащат веднага, но за нас никога не стигат средствата", коментира Мартинов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бургазлия

    0 0 Отговор
    недопустимо е след като сам по собствено желание сипостъпил и навярно предварително са запознати със заплаштанията и сега протестират.
    който не желае да си ходи има толкова безработни и образовани младежи готови .
    преди време вГрузия бяха освободени наведнаж 30000 но на тяхно място за броени дни назначиха 15000.
    няма опасност затворите да останат без охрана да не се мислят за незаменими.