Last news in Fakti

30 Декември, 2014 13:48 1 457 1

Служителите вярват все по-малко на своите шефове

  • служители-
  • шефове-
  • доверие

Повечето от тях признават, че доверието към ръководството е съществен фактор за ефективната им работа

Служителите в световен  мащаб имат все по-малко доверие в своите шефове, съобщава hrmasia.com.

Според проучване на „Interaction Associates“ много от корпоративните служители са дали ниски оценки за доверието в лидерството на организациите, в които работят. В същото време 86% от анкетираните служители признават, че трябва да имат доверие на шефовете си, за да може тяхната работа да е максимално ефективна.

Повече от половината от анкетираните са заявили, че нямат доверие в шефовете на своите организации.  Само 38% от участвалите в проучването признават, че се чувстват удобно, когато обсъждат свои идеи и мнения с ръководството в тяхната служба.

Има съществен спад на доверието към висшите служители в компаниите в световен мащаб. Проучването показва, че 26% от служителите имат по-малко доверие към своите шефове, спрямо проучване правено за 2013 г.

Доверието или готовността да поемаш риск, въз основа на действията на друг човек, бележат спад в редица корпоративни организации, показва проучването.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 миседниш накура

    1 0 Отговор
    и как да вярваш на някой,който гледа да не ти плати или да плати по-малко,а ти да се чудиш как да си ги вземеш,щото шеф който иска да ти плати-НЯМА