Last news in Fakti

17 Февруари, 2015 15:46 1 776 0

Във време на глобални заплахи всички аспекти на сигурността само на Security Expo

  • иец-
  • изложение-
  • security expo

Стрелба при съпровождане на ВИП и спасяване на пострадали при кризи ще са част от демонстрациите в Интер Експо Център

Във време на глобални заплахи всички аспекти на сигурността само на Security Expo - 1

Демонстрация „Съпровождане на ВИП лице със стрелба“ ще представят от Българската бодигард федерация на 22-ото издание на единственото у нас изложение за сигурност и охрана SecurityExpo, което ще се проведе от 25 до 28 март. Във време на глобални заплахи няма нищо сигурно, затова професионалистите в бранша ще покажат на открито как се спасява ВИП особа в няколко различни ситуации. Няколко часа след официалното откриване на изложението се пригответе за стрелба. В 15 часа посетителите ще могат да видят какви са похватите за елиминиране на заплахата от място, при съпровождане и от автомобил.

Българската бодигард федерация ще направи презентация за провеждане на международните състезания „Бодигард“. Първото състезание е проведено през 1994 година. Регламентът му включва дисциплини, които са част от ежедневието на бодигардовете на президенти и премиери. Оттогава до днес състезанието се провежда ежегодно с огромна популярност. В него участват отбори и организации от няколко континента. На централния площад в гр. Ялта, Украйна, за да наблюдават световните първенства, присъстват ежегодно повече от5000 души.

Дисциплините са осем - тактики при съпровождане с изпълнение на похвати от физическа защита, ръкопашен бой, стрелба в мишена по време на съпровождане, скоростна стрелба от различни положения, стрелба от автомобил, майсторско управление на автомобил, търсене на взривни устройства в автомобил, оказване на долекарска помощ на ВИП лице и евакуация с преодоляване на препятствия.

Как се осигурява медицинска помощ по време на кризи ще представи катедра „Медицина на бедствените ситуации и токсикология" към ВМА. Другата важна тема, която ще предложат специалистите е „Сортировка при инциденти с масово пострадали“.

На SecurityExpo Български червен кръст ежегодно прави различни демонстрации и обучения. Тази година ще подготви презентация за „Офис безопасност или безопасност на работното място“.

Междувременно водещите фирми в бранша Сектрон, Телетек, Анди-Л и Роберт Бош пък ще направят фирмени презентации с акцент върху интегрираните решения за сигурност.

Повече за темите на изложението и за участниците може да научите в неокончателната програма на http://securityexpo.bg/bg.

Предстоят още интересни теми, демонстрации и събития, които ще повдигнат завесата около една от най-обсъжданите теми за националната и лична сигурност. Организаторите от Интер Експо Център тепърва ще изненадат участниците и посетителите на 22-ото издание на SecurityExpo.

Международната специализирана изложба традиционно се провежда под патронажа на Министерството на вътрешните работи. Събитието обединява цялата верига производител–проектант–инсталатор–краен клиент и е в центъра на индустрията на сигурността и безопасността. Така се превръща в най-добрата платформа за представяне на продуктите и технологиите в България. За втора поредна година изложението ще се проведе заедно с Българска строителна седмица. Съвременните изисквания за проектиране, изграждане и експлоатация на сградите, енергоспестяването и в същото време осигуряването на най-иновативните техники за контрол на достъпа са сред причините да обединим двата проекта, коментират организаторите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА