Last news in Fakti

30 Април, 2015 23:00 1 030 0

Рекордни стойности на Индекса на потребителското доверие в Тайван

  • тайван-
  • стойности-
  • ръст-
  • доверие-
  • индекс на потребителското доверие

Страната продължава да прогресира в икономически аспект, показвайки отлични резултати

Индексът на потребителското доверие за април в Тайван удари рекордно високи стойности,  отбелязвайки растеж с 1.8 пункта спрямо предходния месец и стигайки до 92.93.

Стойностите на индекса, стъпващ на шест основни показателя, са своеобразно доказателство за икономическото развитие на страната. През последното полугодие резултатите се подобряват постоянно. Това показват и данните от последното проучване на Изследователския център за икономическо развитие в Тайван към Националния университет.

„Стоковите инвестиции са една от основните причини за постигане на този положителен резултат и самите те регистрират ръст, увеличавайки се с 4.9 пункта”, заяви директорът на Изследователския център. „ Очаква се постоянният стабилен икономически растеж на Тайван и доверието на инвеститорите да доведат до подобряване и на местната борса”, допълни той.

Своеобразен ръст отбеляза и индексът на потребителските цени - с 1.75 пункта, достигайки до 52.85. Проучването сочи още, че и доходите на домакинствата са се увеличили, като за април тази година те са достигнали най-високите стойности от април 2012г. насам. Благоприятни са тенденциите и за безработицата – по данни от проучването се счита, че възможностите за заетост са се покачили с 0.65 пункта до рекордните 114.9.

В националното телефонно проучване на Изследователския център за икономическо развитие, проведено между 19 и 23 април тази година, участие са взели 2 448 случайно избрани респонденти на възраст над 20г. Данните гарантират 95% точност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА