2 Май, 2015 10:34 2 327 1

Сорос е застрашен от 7 милиарда долара данъци

  • сорос-
  • застрашен-
  • милиарда-
  • долара-
  • данъци

Американският милиардер Джордж Сорос е застрашен от възстановяване на данъчни задължения в размер на близо 7 милиарда щатски долара, след като дълги години е задържал плащанията. Това съобщи Fox News.

Сорос не е платил данъците върху плащанията на клиентите, които е реинвестирал в собствения си фонд – по този начин средствата са избегнали данъчно облагане. Това е станало възможно благодарение на действащата в продължение на няколко години „вратичка” в закона. Конгресът през 2008 г. отмени съответната норма и нареди на тези, които са я използвали да се разплатят до 2017 г.

Според оценка на Блумбърг, по този начин Сорос се е възползвал от 13,3 милиарда долара. Един от експертите, анализира данъчните механизми, които ще бъдат задействани принудително в този случай и оценява задълженията на милиардера в размер на 6,7 милиарда долара.

Агенцията отбелязва, че Сорос малко преди промените е превел активи в Ирландия, смятаната за данъчно убежище. Но данъчните адвокати поясниха, че те не знаят как той ще бъде в състояние през 2017 г., да избегне допълнителното данъчно облагане.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Эа пръв път чувам че данъците са эаплаха эа данъкоплатците!:)