Last news in Fakti

5 Май, 2015 15:49 1 868 1

Везиева връчи на фирма сертификат за инвестиция клас "А"

  • даниела везиева-
  • връчи-
  • фирма-
  • сертификат-
  • инвестиция

Той се издава за инвестиционен проект Конкурентно развитие, който е на стойност 5.017 млн. лв. и предвижда разкриването на 52 нови работни места

„Инвестицията на „фьосталпине ФАЕ София” ООД е показател, че нашите усилия да направим бизнес средата за инвестиции прозрачна и стабилна дават резултат“. Това заяви зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева при връчването на сертификат за инвестиция клас "А" на фирмата, която е основен доставчик на компоненти за железопътната инфраструктура в страната и региона.

Сертификатът се издава  за инвестиционен проект „Конкурентно развитие”, който е на стойност 5.017 млн. лв. и предвижда разкриването на 52 нови работни места. В рамките на проекта върху площ от 300 кв. м. ще бъде изградена нова сграда за производство и складиране на материали и готова продукция в София .

Зам.-министър Везиева подчерта, че инвестицията на „фьосталпине ФАЕ София” ООД спада към високотехнологичните производства.

„За екипа на Министерство на икономиката е приоритет привличането на инвестициите като цяло, но особено внимание обръщаме на инвестициите свързани с високите технологии, с производства и с устойчиви работни места“, подчерта Везиева.

По нейни думи „фьосталпине ФАЕ София” ООД е показала във времето, че е доказана марка за качество и успешен пример за устойчив и конкурентноспособен бизнес.

„Инвестиционните ни намерения за разширяване на складово-производствената база, в подкрепа на които е издаден и сертификат клас „А“, са свързани с перспективите за по-нататъшно развитие на релсовия транспорт в България и инвестициите за интегриране на българските железопътни мрежи в европейските транспортни системи“. Това каза Симеон Евтимов, управител на компанията по време на връчването на сертификата.

Той подчерта, че освен прякото насърчаване на инвестициите от страна на Министерство на икономиката, на което компанията се радва, от голямо значение ще бъде и косвеният ефект от правителствената подкрепа за приоритетни инвестиции в железопътния транспорт.

„фьосталпине ФАЕ София” ООД е основен доставчик на Национална компания „Железопътна инфраструктура”, като доставя компоненти за железопътната инфраструктура, поддръжката и разширяването на железопътни трасета. Основният му предмет на дейност е производство и търговия на железопътни стрелки, резервни части, материали за железопътно горно строителство, както и тяхната обработка, ремонт и поддръжка. Дружеството е създадено през 1997 г. в гр. София като приемник на българско предприятие създадено през 1956 г. в гр. София, произвеждащо компоненти за железопътен транспорт по технология предоставена от групата VAE (voestalpine). От 2005 г. компанията има създаден собствен дизайнерски отдел.

Собственици на капитала на „фьосталпине ФАЕ София” ООД са австрийската компания voestalpine VAE GmbH с 51% дял и държавното предприятие Национална компания „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ) с дял от 49%.

voestalpine VAE GmbH, гр. Линц, Австрия, e световен лидер в производството на компоненти за железопътната инфраструктура, поддръжка и разширяване на железопътни трасета.

Към момента компанията е водещ доставчик на българския пазар и осъществява износ към страните от Централна и Източна Европа, както и към Саудитска Арабия.

Австрийското дружество е част от групата voestalpine - световен производител на специални стомани с приложение в автомобилната, авиационната и железопътната промишлености, в машиностроенето, битовата техника, както и в петролната и газовата индустрии, чиито акции се търгуват на Виенската фондова борса от 1995 г. Групата разполага с 500 обекта в над 50 страни на 5 континента, като броят на заетите достига 48 000.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    0 0 Отговор
    Няма да са 300кв.м .... надявам се поне ;)