Last news in Fakti

18 Май, 2015 14:00 854 0

Пощенска банка е най-активната банка в България за търговско финансиране

  • пощенска банка-
  • българия-
  • търговско-
  • финансиране

ЕБВР отличи банката за втора поредна година

През изминалата седмица в Тбилиси, Грузия, Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) награди най-успешните банки по програмата за търговско финансиране за 2014 г. За втора поредна Пощенска банка бе отличена за постигнатите резултати и получи престижното признание „Най-активна банка в България в търговското финансиране“ (The Trade Facilitation Programme Award: Most Active Issuing Bank in Bulgaria), съобщиха от банката.

Обемът на реализираните от банката сделки чрез програмата възлиза на 42.1 млн. евро през 2014 г.

Ежегодно с помощта на програмата за търговско финансиране на ЕБВР Пощенска банка подкрепя българските фирми, износители и вносители, като предоставя гаранции, покриващи рискове при банкови трансакции за търговско финансиране, както и краткосрочно финансиране на външнотърговски сделки и факторинг.

Петя Димитрова, главният изпълнителен директор на Пощенска банка, подчерта, че чрез участието си в програмата на ЕБВР за търговско финансиране и като един от основните партньори на българския бизнес, Пощенска банка осигурява силна подкрепа на търговските дейности по внос и износ на своите клиенти, като предлага изключително атрактивни условия за международни сделки.

„Като институция с дългогодишни традиции в подкрепа на фирмите, се радваме на партньорството с ЕБВР, с което подпомагаме развитието на бизнеса в България и процеса на възстановяване на икономиката. Устойчивото развитие и подкрепата за българските фирми са наш дългосрочен ангажимент“, коментира Димитрова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА