Last news in Fakti

19 Май, 2015 12:43 976 1

Ръководството на „Лукойл“ запозна Плевнелиев с изпълнението на инвестиционната програма

  • ръководството-
  • лукойл-
  • плевнелиев-
  • инвестиционната програма

В новото съоръжение на рафинерията в Бургас са вложени 1,5 млрд долара

Ръководството на „Лукойл“ запозна Плевнелиев с изпълнението на инвестиционната програма - 1
Снимка: e-burgas

Държавният глава Росен Плевнелиев прие на „Дондуков“ 2 президента на „Лукойл“ Вагит Алекперов, който е на посещение в България. На срещата ръководството на компанията запозна президента Плевнелиев с инвестиционната програма на „Лукойл“ у нас и с хода на реализацията й.

Представителите на компанията са у нас по повод въвеждането в експлоатация на нов комплекс за преработка на тежки остатъци в „Лукойл Нефтохим-Бургас". На предишни срещи с държавния глава през 2012 г. и 2014 г. от компанията вече представиха пред президента Плевнелиев параметрите на проекта, който се предвижда да повиши ефективността на рафинерията в Бургас. В строежа на съоръжението са вложени 1,5 млрд. долара, което представлява една от най-големите чуждестранни инвестиции у нас през последните години, а инсталацията е единствената по рода си в Югоизточна Европа.

 

Президентът Плевнелиев приветства използването на иновативни технологии в новата инсталация и факта, че благодарение на тях ще се повиши конкурентоспособността на рафинерията в Бургас на европейския пазар. Държавният глава отбеляза, че производството ще отговаря дори на най-високите екологичните норми на Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 pavel

    0 0 Отговор
    'Президентът Плевнелиев приветства използването на иновативни технологии в новата инсталация и факта, че благодарение на тях ще се повиши конкурентоспособността на рафинерията в Бургас на европейския пазар' - тоест от старата инсталация боклука ще се продава в България, а от новата всичко за износ за европа