Last news in Fakti

10 Септември, 2011 12:28 1 925 0

Гърция: Не сме във фалит

  • гърция-
  • фалит
Гърция: Не сме във фалит - 1
Архив

 Всичко това са чисти спекулации. Слуховете за фалит са безотговорни и неверни. С тези думи говорителят на гръцкото правителство Илиас Мосиалос опроверга информация, според която Атина може да обяви дефолт по дълговите си книжа в близките дни. Подобни съобщения се появиха през последните дни в Европейския съюз и САЩ.

Същевременно гръцкото финансово министерство разпространи съобщение на световните пазари, в което се отбелязва, че слухове за предстоящ фалит на страната се появяват не за първи път.

„Тук имаме работа с организирана спекулация срещу еврото и еврозоната”, се посочва в документа, подписан от финансовия министър Евангелос Венизелос.

Той подчерта, че главният приоритет на Гърция е цялостното изпълнение на ангажиментите, поети на срещата на върха на еврозоната от 21 юли, на която беше взето решение за отпускане на втори кредитен пакет за Атина на стойност 109 милиарда евро.

Гръцкият премиер Георгиос Папандреу заяви след среща с представители на бизнескръговете в Солун вчера, че правителството на страната възнамерява да осъществи "мащабни промени", които ще възвестят излизането на страната от кризата. Премиерът днес ще произнесе реч на Международния панаир в Солун за икономическото положение в страната.

Френският икономически министър Франсоа Бароен от конференцията на финансовите лидери на Г7 подкрепи гръцката кауза: по думите му ръководството на страните от еврозоната е предприело необходимите мерки за стабилизиране на ситуацията в Гърция, когато на извънредно заседание на 21 юли беше одобрен нов план в помощ на Атина от 150 млрд. евро. Така че Франция в момента не разглежда възможността Гърция да фалира.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА