Last news in Fakti

8 Септември, 2015 15:42 1 797 8

Световният гигант "Армани" иска да прави фабрика в България

  • армани-
  • фабрика-
  • българия

Концернът оглежда района на Плевен като потенциал за инвестиции

Световният моден гигант "Армани" иска да прави фабрика за мъжка конфекция в България.

Това стана ясно по време на среща на изпълнителния директор на Изпълнителнага агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) Мариета Захариева с представители на компанията в Милано, където се провежда бизнес форум в рамките на "Дни на България на Експо 2015".

Концернът оглежда района на Плевен като потенциал за инвестиции. В момента проучват възможностите за осигуряване на квалифицирана работна ръка, обясни Захариева. "Армани" искат да кандидатстват по различни проекти и програми за обучение на персонала. Те се надяват да получат подкрепата на държавата в това отношение. Мариета Захариева предложи на представителите на компанията да изпращат кадрите на обучение и в Италия.

Отделно от "Армани" ще проучат още възможностите за кандидатстване по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" за осигуряване на необходимото оборудване и технологии за фабриката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Johny

    0 0 Отговор
    А дано...
  • 2 надали

    0 0 Отговор
    поредната партийна парашутиска която на 18 години без образование започва на позицията директор!!?? и така до днес. аиде стига вече не устанаха глупци които да лъжете. визте само биографията на това момиче и ще ви стане ясно що за назначение е
  • 3 Питанко

    1 0 Отговор
    Чудя се защо "Изпълнителнага агенция за насърчаване на малките и средните предприятия" не се заема наистина да насърчава малките и средни предпиятия (особенно българските), ами е ръгнала да се задява с "Световният моден гигант Армани". Пък и да освояват чужди дружества средства по програми предвидени за родните предприемачи не ми звучи добре.
  • 4 незнайко

    0 0 Отговор
    Като е гигант защо иска да прави в БЪЛГАРИЯ фабрика? Много просто. Защото ще плаща по малко за ЗАПЛАТИ. Не се радвайте много на това. Богатите винаги искат да използват бедните. Не мислете, че ще плащат заплати по 1500 ЕВРО.
  • 5 onq s konq

    0 1 Отговор
    Оуйеее!...За изборите всички ще сме в "Армани"!Няма да гласуваш лиии:)
  • 6 До незнайко

    0 0 Отговор
    Прав си ,но все пак ще открият работни места ,което малко или много ще подпомогне икономиката.
  • 7 Ванко

    0 0 Отговор
    А защо точно в Плевен, нима не знаят,че най-добрият район за бизнес е софето и околните села, там живеят най-умните, най-почтените и трудолюбиви хора в целия свят?
  • 8 дедо модел

    0 0 Отговор
    Супер ако бех на 20г щех да се кандидатирам за рекламно лице>
    Сега вече съм дърт за тея работи, но може да имат мода и за дедовци и да им требе дедо модел...