Last news in Fakti

26 Септември, 2011 11:52 3 237 0

Цените на суровините с още 15% надолу

  • криза-
  • суровини-
  • цени

Информация за влошаване на дълговата криза в Европа доведе до спад в цената на среброто под 28 USD, а медта се търгува на нива подобни на тези от 2008 г. Златото и петролът също продължават да губят от стойността си. Поевтиняване при суровините от 10-15% прогнозират още анализатори.

„Състоянието на световната икономика е по-лошо от това, което беше преди половин година”, казва Доминик Шнайдер, управител на анализаторския център към Швейцарската обединена банка UBS. Доказателство за това е фактът, че индексът на S&P GSCI Spot се сви с 21%. Подобен срив имаше в началото на кризата през 2008 г., когато световната икономика се сви да нива подобни на тези от Втората световна война.

Нестабилната икономическа обстановка на Стария континент се отрази и на азиатските борси. Най-големи загуби понесе японския индекс Nikkei 225, който загуби 2.3% от стойността си. Индексът Hang Seng (Хонг Конг) спадна с 1.89%, а Straits Times (Сингапур) с1.75% от края на миналата седмица.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА