Last news in Fakti

22 Октомври, 2015 09:18 1 346 2

Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" ще може да произвежда повече

  • аец козлодуй-
  • ремонт-
  • мощност-
  • ток

Очаква се до една година да бъде променен лицензът, което ще позволи увеличеното производство

Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" ще може да произвежда с около 50 мегаватчаса повече ток. В рамките на годишния ремонт на блока са извършени дейности, свързани с повишаване на мощността на реактора. Предстоят последните изпитания за работата му при по-голямата мощност. Очаква се до една година да бъде променен лицензът, което ще позволи увеличеното производство на ток. Това каза за "Хоризонт" заместник-председателят на Агенцията за ядрено регулиране Борислав Станимиров.

Лицензията ще бъде променена, когато АЕЦ "Козлодуй" представи анализ на резултатите от извършените изпитания, ние ги одобрим и тогава би могло да се работи на повишена мощност. Това може да стане още в рамките на тази кампания или от следващата. Би могъл да произвежда повече от 1000 мегавата. Това е 4 процента от проектната топлинна мощност. Изразено в електрическа мощност, средно годишно, примерно, 50 мегаватчаса ще може да произвежда повече, уточни Борислав Станимиров.

Очаква се до дни 6-ти блок на АЕЦ Козлодуй да бъде включен към електроенергийната система на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 JJIvanov

    0 0 Отговор
    Не е редно..Пазете се от всякакви подобни наркомански предложения..
    Махайте рутери и jsm клетки ,камери, светодиодни режещи скенери /маскирани като лампи поне от херметичния обем и всички работни помещения..Много опасни са и всякакви камери и ударни екрани ..насочени три екрана към реактор могат да направят много проблеми ..
    три само фотосоларни бели скенера могат да вкарат в реакторно отделение цял взвод командоси /вижте градински лампички зареждани със слънчева енергия/ Колегите да прегледат документални филми за Припят когато там влизат следени от командоси на паралелен увреден от аварията обитаем свят..Н а фона на здравата биосферна охрана влизат озверени режещи охраната същества закачени обемно за дозиметристите..
    За калибровка за разпознаване на пострадали от враговете вижте бившия началник на групата съветски специалисти в Белене Титков../да запалят свещи на гроба на Титков подава увредения срочно//
  • 2 раптор

    0 1 Отговор
    Кой е отговорен за това добро? Специалистите на Росатом!