27 Септември, 2011 10:45 910 0

Трайков: Румен Петков да се извини на туристическия бранш

  • софия-
  • трайчо трайков-
  • румен петков-
  • туризъм
Трайков: Румен Петков да се извини на туристическия бранш - 1
Трайчо Трайков /Снимка БГНЕС/

Днес е Международният ден на туризма. В тази връзка министър на икономиката Трайчо Трайков заяви в "Здравей, България", че страната ни изпраща още един успешен туристически сезон, въпреки кризата.

"Имаме добър процент ръст на гостите и приходите. Нашето правителство вече прави реални неща за туризма, свързани с рекламата и промотирането. Доказва го и новият официален сайт, който е уникален продукт", заяви министърът на икономиката. Той допълни, че в него има подробна информация за около 500 туристически обекта у нас.

Във връзка със скандала с руските туристи, които седяха на българските летища заради неуреден финансов спор между "Алма тур" и "България Ер", Трайков заяви, че това е бил неприятен финал на иначе успешния летен туристически сезон.

"Съжалявам, че в решаването на проблема намерихме повече разбиране от руските туристически власти", каза още Трайчо Трайков.

Той призова Румен Петков, ако има капка доблест, да се извини на туристическия бранш, защото се е видяло, че системата с туристическите застраховки работи.

"Ние сами си се прострелвали в крака в лицето на Румен Петков и Румен Овчаров и даваме основание да се правят препечатки в руските медии за това какви дебати се водят в България", заяви министър Трайков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА