Last news in Fakti

8 Ноември, 2015 00:00 1 084 1

До две години Китай ще е най-големият филмов пазар

  • китай-
  • филмов-
  • пазар

Очаква се китайският бокс офис да изпревари американския през 2017 г.

До две години Китай ще е най-големият филмов пазар - 1
Снимка: БТА/AP

Китай може да се превърне в най-големия филмов пазар в света до 2017 г., съобщи „Гардиън“.

Според Майк Елис, който е ръководител на операциите в Азия на Филмовата асоциация в САЩ китайската аудитория расте по-бързо, от колкото се е очаквало. Очаква се още през тази година приходите от китайския пазар да достигнат $ 6.5 млрд., което е увеличение с 25% в сравнение с 2014 г. Очаква се приходите на пазара в САЩ през тази година да достигнат рекордните $ 11 млрд., което е ръст с 6% в сравнение с 2014 г. Ако бокс офиса в Китай се разраства със сегашните си темпове, той ще достигне $ 11.9 млрд. до 2017 г.


Ежедневно в Китай се строят по15 кина, като този брой може да достигне 20 през следващата година. Разширяващата се средна класа в страната също подпомага приходите на филмите. 4 от 10 най-гледани филми в Китай през тази година са американски продукции, като американските продуценти търсят повече варианти за достъп до местния пазар, като повече съвместни продукции, подпомагане на местни студия и предприятия. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 раптор

    1 2 Отговор
    Е от към пазар може, но откъм производител - никога! Аз лично не мога да гледам филми с жълтури! Хич не ги различавам!