Last news in Fakti

9 Ноември, 2015 14:43 2 197 0

КЗК санкционира "Енерджи Маркет" АД

  • кзк-
  • санкционира-
  • "енерджи маркет" ад

Санкцията е за отказ да предостави информация

Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция в размер на 102 295 лв. на Енерджи Маркет АД за неизпълнение на задължението по чл.46 от Закона за конкуренцията за оказване на съдействие на Комисията.

Във връзка с образувано по искане на ЕВН Трейдинг Саут Ийст Юръп ЕАД производство Комисията многократно изиска от Енерджи Маркет АД представянето на информация с оглед изясняване на фактическата обстановка по преписката. Исканата информация не бе представена на Комисията, без да бъде посочена причина за липсата на съдействие от страна на компанията. Поради това неизпълнение на задължението за съдействие по чл.46 от ЗЗК и на основание чл. 100, ал.3,т.1 от ЗЗК  Комисията наложи имуществена санкция в размер на 102 295 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА