Last news in Fakti

28 Септември, 2011 18:51 4 059 0

Продаваме злато на банки

  • злато-
  • изкупуване-
  • банка-
  • андреев

От днес всеки, който иска да превърне притежаваното от него злато в пари, може да го направи посредством новата услуга от „Райфайзенбанк”. Финансовата институция ще изкупува инвестиционно злато – монети и кюлчета, както и бижута и други изделия от жълто злато и сребро.

„Златото е част от активите на много домакинства и е логично да погледнем и към този сегмент от пазара. В България сигурно той не е много голям, но все пак е допълнителна възможност за банката да привлича клиенти. Целта ни е да предложим на хората нещо, което в момента при другите банки го няма”, каза Момчил Андреев, председател на УС и изпълнителен директор на „Райфайзенбанк”.

Клиентите на банката – пълнолетни физически лица, могат да продадат инвестиционно злато под формата на монети с проба 900/1000 и по-висока, които са отсечени след 1800 г., както и златни кюлчета с проба 995/1000 и точно определено тегло. Банката изкупува и изделия от жълто злато, които не отговарят на изискванията за инвестиционно злато, като например бижута. Освен злато клиентите могат да продадат и изделия от сребро с проба от 900/1000 или по-висока. Банката няма да изкупува изделия, които представляват културна ценност, инкрустирани са с камъни или са съставени от различни метали в комбинация с жълто злато и/или сребро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА