Last news in Fakti

11 Ноември, 2015 07:44 10 559 15

Тим Кук обяви края на настолните компютри

  • тим кук-
  • компютри-
  • телевизор-
  • медицина-
  • apple

Шефът на Apple намекна за нов медицински продукт, който компанията разработва

Тим Кук обяви края на настолните компютри - 1
Снимка АП/БТА

Учудващо е колко малко се е променило в средностатистическия офис през последното десетилетие. Макар обстановката и персоналът да изглеждат различно и модерно, а интернетът да е навсякъде, работниците продължават да седят пред компютри от един или друг вид. Някои използват лаптопи, но повечето компании са привързани към настолните си компютри. За разлика от света на потребителите, където телефоните и таблетите промениха навиците на хората, персоналните компютри остават царете на работното място, пише британският вестник "Телеграф".

Времето на традиционния компютър обаче, може би изтича. Компанията Apple се е отдала на тази цел. С всевъзможните иновации и дизайнерски решения на продуктите си най-голямата компания в света има радикален план да промени начина, по който работим.

"Мисля, че ако погледнете компютъра... защо да си купувате компютър вече? Не наистина, защо да си купувате такъв? , пита Тим Кук, главен изпълнителен директор на Apple, който е във Великобритания за представянето на IPAD Pro.

Макар светът да е обсебен от iPhone, господстващият продукт на компанията, Кук изглежда уверен, че новият таблет и TV устройство ще помогнат на компанията да продължи да расте.

"Да, на IPAD Pro е заместител на настолния компютър за много хора. Те ще започнат да го използват и ще стигнат  до заключението, че не е нужно да използват друго освен своите телефони", твърди Кук в ексклузивно интервю за британският ежедневник.

Той изтъква и две други пазарни предимства на новото 12.9 инчово устройство, което тръгва в продажба, онлайн, в сряда. Първото е творческо: "ако рисувате, то тогава е невероятно.. вие няма да искате вече да хващате таблет.", казва Кук. Второто е насочено към музикалните и филмови потребителите: звуковата система и високоговорителите са толкова мощни, че IPAD сякаш пулсира в нечии ръце, когато на него върви видео.

С пускането на по-големите Iphone 6 и 6S Plus и по-големите IPad-и, някои анализатори твърдят, че по-старите продукти на Apple ще спрат да се търсят. "Ако имате по-голям телефон е по-малко вероятно да имате IPAD мини", казва Кук, макар да настоява, че търсенето няма да падне до нула.

"Мисля, че настоящата ситуация ясно създава известна канибализация - нещо, което ние знаехме, че ще се случи - но ние не прекарваме всяка минута да се притесняваме за това, защото докато ние изяждаме сами себе си всичко е наред", смята Кук.

Компанията не е публикувала разбивка на продажбите на часовника си, но Кук смята, че "ще поставим нов рекорд [по продажби] през това тримесечие." Той се стреми да подчертае ползите за здравето на продукта, който има датчици, позволяващи на хората да следят нивата на активност и сърдечния си ритъм.

С това изказване той намекна, че компанията може би има още планове в сферата на здравеопазването. Кук допълни, че много хора могат да се заинтригуват от това, но не би искал неговият часовник да стане регулиран, държавно лицензиран здравен продукт. Въпреки това шефът на Apple намекна за други бъдещи продукти, които биха могли да минат през Администрацията по храните и лекарствата.

Друг продукт, който предизвиква вълнение е новият телевизор, който съвсем наскоро бе пуснат на пазара. Вие можете да разговаряте с него и да търсите любимата си програма. Според Кук показател за успеха на този продукт е броят на приложенията, които се разработват за него както и широкият спектър от дейности, които могат да се извършват чрез него. "Наистина ще промени дневната ви изцяло", смята Кук.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dhcp

    5 0 Отговор
    Да си гледа работата!
  • 2 некойси

    3 0 Отговор
    Още е малко раничко за отпадането на негово величество компютъра.
    Преходът ще бъде интересен и вероятно мобилните устройства ще могат да се развият до толкова че да позволяват ползването на стационарни докинг станции които да разширяват възможностите им и начина на работа когато не сме в движение.
    Едва тогава можем да се разграничи края на компютъра и началото на нещо друго.
  • 3 Да си гледа работата

    4 0 Отговор
    този Куку! Тя рекламата си е реклама, ама я да седне той 9 часа на ден пред една цвъчка и да работи на нея, пък тогава да обявява края на добрия стар настолен компютър. Тези преносими джаджи май вървят най-вече сред тийнейджъри и някои големи шефове, ама за истинска работа с таблици и др. п. са силно нефункционални.
  • 4 Да видиш

    4 0 Отговор
    А пък снощи един шеф от ГЕРБ (не се сещам за името) заяви, че това с пръстовите отпечатъци по болници, аптеки и др. п. не било нищо по-различно от начина на пускане на компютъра (или някаква такава техника) от болшинството хора???!!!... Представяте ли си тези хора в какъв свят живеят и как пък решават съдбините на българина? Те са на светлинни години от реалните проблеми на народа.
  • 5 Иван

    4 0 Отговор
    Първият и последният продукт на отхапаната ябълка, от която някога в живота си съм имал полза, бяха 8-битовите компютри, или по-скоро нашите копия Правец 8. От там нататък те правят продукти или за тясно профилирани професионалисти в дадена област, или за гъзари. Колкото по-бързо фалират тия, толкова по-бързо светът ще се върне в правилната технологична насока. Нищо не може да се мери с истинския компютър (настолно ПиСи).
  • 6 Бхд БхД

    2 0 Отговор
    Не делече този край на настолните компютри но на лаптопите не ми се вярва особено на 17,3"
  • 7 ДГД

    5 0 Отговор
    Това сме го слушали от Апле стотици пъти, то им се иска една лъжа повторена 100 пъти да става истина ама нейсе...
  • 8 Бръмчо

    5 0 Отговор
    Искам да го обясни това на всички геймъри по света или как да играят CS или някоя стратегия в реално време на 12 инчовия му бъгав тъчскрийн...
  • 9 TTT

    3 0 Отговор
    Деденцето да си пие хапчетата и да се обажда по-рядко, щото на тая възраст хранопровода не работи добре и връща често, пък нали са лабави китките, та откъдето каквото и да излезе все не е за пред хората
  • 10 Защо

    4 0 Отговор
    Тази ябълка дето все я хвалят,защо никой никога не я дояде ,ами само я нахапват.Нещо май понагарча след първата хапка... :D
  • 11 The Guest

    4 0 Отговор
    От край време начело на ябълката все стои някой със съчма в главата. Този не е по-различен от предшествениците си. Настолните компютри се мъчат да ги загробят от 10-15 години и все нещо не достига. Как си представя този мухльо да взема в ръка псевдо смарт устройствата им и да оставя на страна настолния си компютър с 32" монитор?
  • 12 Тим Кук

    1 2 Отговор
    Господи, помогни на невежите и пристрастени към игри българи да проумеят, че говоря за Работни компютри, на тях се Работи, а не се играе. И така както чудесно се работи на 13" лаптоп, така може на всяки таблет с този размер, но с изключителната разделителна способнист, характерна за нашите продукти.

    Коментиран от #15

  • 13 mediator37

    2 0 Отговор
    Иска му се, ама няма как да си отиде настолният компютър, защото към него има голям настолен монитор, който ми пълни очите с цвят, контраст и кеф и ми вървят няколко неща едновременно; Има клавиатура с достатъчно големи и отчетливи клавиши за кебапчетата, които имам вместо пръсти и на нея пиша като змей, със скоростта, с която говоря; Има отделна мишка, а не да търся и чеша някакво клиторче на лаптопа между буквите "г" и "т" ли беше. И ред други неща, като слушалки, с които съм и в момента и си слушам италиянска тарантела и се кефя на стерео звук.
    Да върви да пасе трева другарят Кук.
  • 14 dan4o

    1 0 Отговор
    Всеки си хвали стоката. Мисля, че ще му е трудно. Както се казва колкото е по-малко едно нещо толкова по-лесно се чупи. Например изпускаш го заливаш и нещата приключват. Настолен монитор имам 1994 година 13 инчов и още работи компа си замина защото съм вандал и съм се учил на него. Дали негов продукт ще издържи? като този монитор съм го ползвал 10 години. Този монитор е посрещал едни от най-бурните купони за мен. Заливан удрян и какво се сетите. Настолния ми компютър в къщи е 10ТБ ХДД тази мижетурка която ми предлага устройство с 128ГБ каде се мери. Някой ще кажат че ССД -то са по вързи колко да е по бърз 10 сек и какво от това. Частите ако се прецака един компонент на настолния лесно се сменя и нещата продължават. Ако ти се прецака нещо на таблета лаптопа телефона цените за резервни части са високи и ги няма а да неговорим че един с един няма еднакъв. Кук то на думи всеки е силен имате някакъв телефон който аз лично никога не съм ползвал но знам за неговото съществуване но не се изхвъляй.
  • 15 оня същия

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Тим Кук":

    ей облъчения, искам да те видя как пишеш код на ipad "pro 15 пази се да минем, последния да затвори вратата"... крайно неграмотни сте ай зомбитата, това е ясно от край време