Last news in Fakti

28 Ноември, 2015 08:00 1 611 0

Нагласата – много по-важна от интелигентността

  • нагласа-
  • интелигентност-
  • работа-
  • успешни-
  • съвети-
  • успех

Важно е да не стоим на едно място, разчитайки само на природните дадености

Нагласата – много по-важна от интелигентността - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Когато говорим за успех, е много лесно да мислим, че интелигентните хора са по-напред с материала от другите. Оказва се, обаче, че нагласата и отношението към работата са много по-важни от IQ-то на човек.

Entrepeneur.com цитира ново изследване на Станфордския университет. Психологът Каръл Дуек през цялата си кариера изследва нагласата и резултатите и качеството на служителя на работното място.

Според него успехът в живота и в службата ни зависи от това как реагираме на проблемите, какво е отношението ни към работния процес. Важно е да не „стоим на едно място“, разчитайки само на природните дадености и интелект.

В живота на всеки има моменти, в които човек се чувства безпомощен. Истинският тест е как ще реагираме на тях. Единият вариант е да продължим напред, учейки се, а другият – да оставим нещастието да ни „завлече“.

Бъдете страстни, преследвайте своите мечти и желания. Винаги ще има някой, който е по-талантлив, но това може да се компенсира с повече страст, пише още изданието.

Действайте, работете. Предприемането на действия превръща тревогата и загрижеността в позитивна енергия, фокусиране в изпълнение на поставените задачи.

Бъдете гъвкави и не се оплаквайте, когато нещо не се получава. Рано или късно, то ще се случи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА