19 Декември, 2015 07:45 5 458 0

Най-високоплатените футболистки на планетата

  • футболистки-
  • класация-
  • заплата-
  • високоплатени-
  • алекс морган

Четири от десетте най-високоплатените футболистки са американки

Най-високоплатените футболистки на планетата - 1
Снимки: БТА/ AP, Twitter

Футболът отдавна се е превърнал в бизнес за милиарди. Футболистите получават огромни заплати, подписва рекламни договори за милиони.

Паралелно с мъжкия футбол, обаче, женският такъв също предизвиква интерес. Разбира се, дамите не печелят колкото мъжете, но въпреки това трупат милиони в сметките си.

Факти.бг представя класация на десетте най-високоплатени футболистки на планетата за изминаващата 2015 година:

10. Лор Було (Франция) – $60 000 месечна заплата

Макар с ръст от 160 см, Було е непоколебима в защитата на френския тим ПСЖ. Тя е на 29 години и е неизменен титуляр в отбраната на парижани.

9. Жонел Филиньо (Канада) - $60 000 месечна заплата

Родена през 1990 година, канадската футболистка играе в женската Мейджър сокър лийг (NWSL). Печели десетки хиляди месечна, а освен това носи фланелката и на канадския национален отбор.

8. Хоуп Соло (САЩ) - $65 000 месечна заплата

Родена през 1981 година, американката играе като вратар. Тя може да се похвали с два златни олимпийски медала и титла от световното първенство по футбол за жени.

7. Нила Фишер (Швеция) - $67 500 месечна заплата

Родена през 1984 година, Нила Фишер в момента играе за германския Волфсбург. Тя е шведска национална, а дълги години е играла на клубно ниво за Малмьо.

6. Амандин Анри (Франция) - $70 000 месечна заплата

Родена през 1989 година, Анри играе за френския Лион, както и за националния отбор на страната. Позицията й на терена е дефанзивен полузащитник.

5. Никол Банеки (Германия) - $90 000 месечна заплата

Родена през 1988 година, тя е с германо-камерунски произход. В момента играе за женския тим на Фрайбург. През 2008 година прави дебюта си за германския национален отбор.

4. Хедър Митс (САЩ) - $150 000 месечна заплата

Митс има във витрината си три олимпийски златни медала с екипа на САЩ.

3. Аби Уомбач (САЩ) - $200 000 месечна заплата

Американката шест пъти печели наградата за атлет на годината в САЩ. Освен това тя е футболистката с най-много голове за „янките“.

2. Марта Виера (Бразилия) - $400 00 месечна заплата

Двойно повече от американката печели бразилската футболистка, чиито умения с топка в крака са забележителни.

1. Алекс Морган (САЩ) -$450 000 месечна заплата

Класацията на TSM Play се печели от американката Алекс Морган, която за 2015 година е най-високоплатената футболистка в света. Освен страхотен играч, тя е и много красива. Преди три години тя е получавала $70 000 месечно, но след олимпийските игри и доброто представяне през последните месеци сумата е нараснала драстично.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА