Last news in Fakti

27 Декември, 2015 15:22 10 126 4

Отварят гръцката армия за жени

  • армия-
  • гърция-
  • жени

Мнозина експерти смятат, че гъркините могат да служат не по-зле от мъжете като медицински персонал, преводачи , свързочници и други специалности

Отварят гръцката армия за жени - 1

Гъркините ще получат възможност да служат в армията. Това поиска отново военният министър Панос Каменос, отбелязва в. „Та Неа”.

Той е лидер на националистическата партия Независими гърци. В Гърция е задължителна 9-месечна военна служба за мъжете. От своя страна Панос Каменос предлага гъркините да могат да служат по желание в армията. Това ще им осигури бонус при постъпване на работа в държавната и местната администрация. Първоначално девойките ще преминават курс за начално военно обучение, където ще изучават уставите и ще получат начални познания за въоръжението и организацията на армията.

Военното министерство предлага гъркините да служат на административни длъжности в армията. По този начин в редиците на армията ще се влеят свежи мъжки сили на фона на обтегнатите отношения с Турция заради бежанската криза и натиск в Егейско море. С тази стъпка ще се увеличат военните сили в стратегически райони, отбелязва в. „Вима”.

От Сириза не коментират предложението на министъра на отбраната, но опозицията го разкритикува с аргумента, че тази стъпка само може да повиши напрежението в региона.

Мнозина експерти смятат, че гъркините могат да служат не по-зле от мъжете като медицински персонал, преводачи , свързочници и други специалности. Висши военни, пожелали анонимност, смятат, че армията трябва да се отвори и да привлече образовани младежи и девойки. След военната си служба гъркините могат да продължат да работят в пожарната команда или в бреговата охрана, отбелязва в. „Нафтемборики”.

Темата за жени в армията е табу за гръцкото общество. Това обаче на пречи гъркините да завършват местната военна академия. Отварянето на армията към жените ще позволи на военните да запазят досегашния щат на въоръжените сили, които страдат от спада в раждаемостта в Гърция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Те просто нямат избор!Българките ги смениха в леглото и те милите ще стават войници!.......вече е доказано!

    Коментиран от #2

  • 2 7ак8

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иракли Иракли":

    То българка дето е била в Гърция на всички им е ясно какво е правила, а гърците, като разберат, че говорят с българка и веднага я питат: "Колко?" . Нашянките са дръпнати само пред БГ бълхарите - навънка са чума, украинките едвам им смогват с голям зор...

    Коментиран от #3

  • 3 о метанастис

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "7ак8":

    много си светнат относно ситуацията с българките в гръцко.....сигурен съм че е информация първа ръка-или от майка ти или от сестра ти....
  • 4 копеле

    0 0 Отговор
    Ще има узо, бузуки и секс до сутринта