Last news in Fakti

30 Декември, 2015 16:27 830 1

Бизнес климатът се влошава през декември

  • нси-
  • бизнес-
  • климат

Бизнес климатът се влошава през декември, отчитат от Националния статистически институт. Предприемачите от водещите отрасли на икономиката имат песимистични очаквания за развитието на бизнеса си през първите месеци на следващата година.

Въпреки че декември е традиционно силен месец за търговците на дребно и за фирмите в сектора на услугите, предприемачите от двете сфери влошават оценките си за бизнес климата спрямо ноември. Макар и да обещават запазване на цените през следващите месеци, компаниите от двата сектора се притесняват за обема на продажбите и търсенето на услуги в първите месеци на 2016-та година.

Песимистични са очакванията и в секторите на строителството и промишлеността. Статистиката за ноември показва намаляване на цените на вътрешния пазар в промишлеността. На месечна база спадът е с 0,6 на сто, а на годишна - с 3,8 на сто.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999

    0 0 Отговор
    Че кога се е подобрявал.